Newsroom

Newsroom

Πρωτάθλημα MLS ή… νεκροταφείο ελεφάντων;

Είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός όταν αφορά ποδοσφαιριστές-μύθους όπως ο Αντρέα Πίρλο και ο Κακά. Όμως τα σχόλια που τους... αφιερώνει η ιστοσελίδα GOAL είναι πολύ χειρότερα!

5a0db2801dc524722f8b45a4

Οι δύο πρώην σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου πήγαν στις ΗΠΑ για να κολλήσουν τα τελευταία τους «ένσημα» πριν από τη συνταξιοδότηση, στο επαγγελματικό πρωτάθλημα MLS. Ηταν ανέκαθεν ένα ιδανικό… ησυχαστήριο για υποψήφιους συνταξιούχους, παρά τις προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς να αναβαθμιστεί και να αξιοποιήσει την τεράστια εμπορική αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε θέμα για την ενδεκάδα με τους πιο υπερτιμημένους παίκτες της φετινής σεζόν, ο 38χρονος Πίρλο και ο 35χρονος Κακά, κατέχουν περίοπτη θέση.

Ο Βραζιλιάνος με την πολύ σπουδαία καριέρα στη Μίλαν και το αποτυχημένο πέρασμα από τη Ρεάλ Μαδρίτης παίζει στην Ορλάντο Σίτι και αμείβεται ετησίως με 7,2εκ. δολάρια. «Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος του πρωταθλήματος και δικαιολόγησε τα χρήματα που λαμβάνει μόνο χάρη στην ικανότητά του να βελτιώσει το προφίλ του συλλόγου. Ομως ο Κακά δεν έκανε ούτε μία εμφάνιση στα play off εδώ και τρεις σεζόν. Μάλιστα στην τελευταία ταλαιπωρήθηκε απο τραυματισμούς και έπαιξε μόλις 23 ματς. Εξι γκολ και 5 ασίστ στην προτελευταία ομάδα της κατάταξης, δεν είναι καλός απολογισμός για έναν παίκτη που κοστίζει όσο ολόκληρο το ρόστερ αρκετών αντιπάλων ομάδων»

Οσον αφορά τον Ιταλό της Γιουβέντους, της Μίλαν και της Ιντερ, η σελίδα GOAL είναι ακόμα πιο… καυστική: «Αν η ενδεκάδα των υπερτιμημένων είχε αρχηγό, τότε αυτός θα φορούσε το περιβραχιόνιο! Κανείς δεν αμφισβητεί το βιογραφικό, τα επιτέυγματά του και το γεγονός ότι υπήρξε ένας από τους κορυφαίους της γενιάς του. Ομως η τελευταία του σεζόν ήταν ντροπιαστική! Ο Πίρλο έμοιαζε αδιάφορος κάθε φορά που έμπαινε στο γήπεδο, ενώ η αμυντική του συμπεριφορά ήταν για γέλια μερικές φορές. Η Νέα Υόρκη FC τον λυπήθηκε και τον μετέτρεψε σε αναπληρωματικό μετά από μόλις δύο μήνες».

Οι ετήσιες αποδοχές του Πίρλο αγγίζουν τα 6.000.000 δολάρια. Υπάρχουν αρκετοί άλλοι οι οποίοι στο παρελθόν προκαλούσαν… ντελίριο με τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες, αλλά τώρα έχουν αποσυρθεί… όμορφα και ωραία στη χώρα του θείου Σαμ. Για παράδειγμα ο Τζιοβάνι ντος Σάντος που από την Ισπανία (Μπαρτσελόνα, Μαγιόρκα, Βιγιαρεάλ) και την Αγγλία (Τότεναμ) περνάει ευχάριστα τον καιρό του με 5.500.000 δολάρια το χρόνο στους LA Galaxy, παρότι είναι μόλις 28 ετών. Τουλάχιστον ο Τιμ Χάουαρντ είναι και δέκα χρόνια μεγαλύτερος, αλλά βγάζει πολύ λιγότερα (2.500.000) από τους Κολοράντο Ράπιντς. Κατά το παρελθόν, προκλητικά αδιάφορο θεωρήθηκε το πέρασμα από το MLS για τον Φρανκ Λάμπαρντ, τον Στίβεν Τζέραρντ, τον Ράφα Μαρκές, τον Ντένιλσον, τον Μίστα.

Βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που τιμούν τα χρήματά τους και σέβονται πολύ περισσότερο την υστεροφημία τους. Για παράδειγμα ο Νταβίντ Βίγια, συμπαίκτης του Πίρλο στη Νέα Υόρκη, είναι «φονικός» μέσα στην περιοχή όπως και στα νιάτα του. Εξαιρετικά πηγαίνουν και οι Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Σικάγο), Σεμπάστιαν Τζοβίνκο (Τορόντο), Ιγκνάσιο Πιάτι (Μόντρεαλ). Αυτοί στέκονται στο ύψος τους, όπως είχαν κάνει στο παρελθόν και οι Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ρόμπι Κιν, Τιερί Ανρί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή