Newsroom

Newsroom

Πρωτοφανή ασυλία στα στελέχη του ΤΧΣ

Πρωτοφανή ασυλία στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) χορήγησε η κυβέρνηση, ανάλογη με εκείνη που είχε παράσχει και στα…

Πρωτοφανή ασυλία στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) χορήγησε η κυβέρνηση, ανάλογη με εκείνη που είχε παράσχει και στα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, μόνο και μόνο για να υλοποιήσουν τις μνημονιακές πολιτικές.

Συγκεκριμένα στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών θεσπίζεται το ακαταδίωκτο για τα μέλη και τα στελέχη του ΤΧΣ. Πρόκειται για διάταξη με την οποία τα στελέχη του ΤΧΣ θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις στα πλαίσια υλοποίησης του Μνημονίου, δίχως να δημιουργείται νομικός κίνδυνος. Πιο απλά ότι αποφάσεις και να λάβουν θα είναι καλυμμένοι από αστικές και ποινικές ευθύνες, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν να υλοποιήσουν τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης με μεγαλύτερη ευκολία.

Η επίμαχη διάταξη αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι οποίες λαμβάνονται στο πλαίσιο του παρόντος νόμου και του εκάστοτε ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του εκάστοτε Μνημονίου Συνεννόησης, τεκμαίρονται σύμφωνες με τον σκοπό του Ταμείου και το δημόσιο συμφέρον και θεωρούνται επωφελείς και συμφέρουσες για το Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο όσον αφορά την ευθύνη, αστική και ποινική, των μελών του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και του προσωπικού του Ταμείου».

Αναλυτικά η σχετική διάταξη έχει ως εξής:

Η παράγραφος 4 του άρθρου 16Γ του ν. 3864/2010 τροποποιείται ως εξής:

«4. Οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι οποίες λαμβάνονται στο πλαίσιο του παρόντος νόμου και του εκάστοτε ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής του άρθρου 6Α του ν.2362/1995 (Α’ 247) και του εκάστοτε εγκεκριμένου Μνημονίου Συνεννόησης (Memorandum of Understanding) μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και των Παραρτημάτων αυτού, όπως επικαιροποιείται σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 1 του ν.4046/2012 (Α’ 28), τεκμαίρονται σύμφωνες με τον σκοπό του Ταμείου και το δημόσιο συμφέρον και θεωρούνται επωφελείς και συμφέρουσες για το Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο όσον αφορά την ευθύνη, αστική και ποινική, των μελών του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και του προσωπικού του Ταμείου».

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…