Πρωθυπουργικές εξαγγελίες για τον τουρισμό

Ετήσιες επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ για την επόμενη εξαετία σε υποδομές τουρισμού και άλλα τρία δις. ευρώ κάθε χρόνο…

samaras 65

Ετήσιες επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ για την επόμενη εξαετία σε υποδομές τουρισμού και άλλα τρία δις. ευρώ κάθε χρόνο από τον ιδιωτικό τομέα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην 22η ανοικτή γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ.

“Ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε περισσότερους από 20 εκατομμύρια τουρίστες” είπε στους ανθρώπους του τουρισμού σημειώνοντας πως “τα αρρωστημένα κατάλοιπα του χθες τελείωσαν προχωράμε οριστικά στην Ελλάδα της ανάπτυξης”.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για δεκατρείς δράσεις μεταξύ των οποίων αλλαγή κατεύθυνσης της εμπορικής στρατηγικής, ανάπτυξη ποιοτικών υποδομών και αύξηση επενδύσεων, ενίσχυση της κρουαζιέρας, αύξηση των μαρίνων, διευκόλυνση χορήγησης βίζας, μείωση των τελών των αεροδρομίων.

Όπως είπε: “Προωθούμε μία σειρά παρεμβάσεις με κύρια έμφαση στα εξής:

– Χωροταξικό σχεδιασμό, δασολόγιο, χάραξη αιγιαλού. Είναι μεταρρυθμίσεις που είχαν στοιχειώσει την Ελλάδα για δεκαετίες και τώρα τις προχωρούμε.

– Αδειοδότηση που ήταν δύσκολη και αποκρατικοποίηση μαρίνων.

– Τρίτον το επίπεδο φορολόγησης είναι απαράδεκτα υψηλό σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες. Ήδη μειώθηκε -χωρίς να είναι εύκολο- ο ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% και θα συνεχίσει η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.

– Τέταρτο, συνδεσιμότητα διαφορετικών προορισμών μέσα στην Ελλάδα αλλά και με το εξωτερικό. Προωθούνται οι συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών και αεροδρομίων της χώρας.

– Αναβάθμιση του κέντρου και του παραλιακού μετώπου των τουριστικών πόλεων ξεκινώντας από την Αθήνα.”

Επίσης ανέφερε ότι στόχος είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η προσέλκυση επισκεπτών με υψηλότερο εισόδημα ώστε να αυξηθεί η κατά κεφαλήν τουριστική δαπάνη.

Ακόμα σημείωσε ότι πρέπει να διεισδύσουμε σε αγορές που έχουμε χαμηλή συμμετοχή, σε αγορές όπως η Ρωσία, η Κίνα, καθώς επίσης να αναπτύξουμε καθετοποιημένες τουριστικές εκμεταλλεύσεις και τον θεματικό τουρισμό, θρησκευτικό, ιατρικό, θαλάσσιο.

Πέραν αυτών, ο πρωθυπουργός αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασε, είπε ακόμα ότι “όλα αυτά έχουν προϋπόθεση την σταθερότητα, δεν γίνεται αναβάθμιση αν η κοινωνία δεν ξέρει που θέλει να πάει. Χρειάζεται επίσης σοβαρότητα όχι οργισμένες καταγγελίες δεκαπενταμελούς, ορισμένοι δείχνουν σαν να μην θέλουν να μεγαλώσουν.”

Πηγή: enet.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…