Προτείνουν στο Σαμαρά να εγκαταλείψει το Βενιζέλο

Αναποφάσιστος εμφανίζεται ο Σαμαράς για το αν πρέπει να παραβρεθεί στη συζήτηση για τα υποβρύχια στη Βουλή, που θα γίνει…

samaras 4

Αναποφάσιστος εμφανίζεται ο Σαμαράς για το αν πρέπει να παραβρεθεί στη συζήτηση για τα υποβρύχια στη Βουλή, που θα γίνει την Τετάρτη με αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να σχηματιστεί εξεταστική επιτροπή για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμβουλοί του Σαμαρά προτείνουν στον ίδιο να περιοριστεί σε μια απλή  υποστήριξη του Βενιζέλου ώστε να μην ρίξει την κυβέρνηση αλλά να μην σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα θέμα που η ΝΔ στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια.

Αν ο Σαμαράς πάρει ενεργό μέρος στη συζήτηση τότε είναι υποχρεωμένος να βρεθεί απέναντι σε παλιές δηλώσεις στελεχών του, οι  οποίοι χαρακτήριζαν το Βενιζέλο ως συνεχιστή του σκανδάλου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι σύμβουλοι του Σαμαρά θεωρούν πως δεν πρέπει ο πρωθυπουργός να βρεθεί σε αυτή τη δύσκολη θέση και να αφήσουν απλώς τον κ. Βενιζέλο να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα το οποίο θα πάρει τα χαρακτηριστικά μιας προσωπικής κόντρας με το ΣΥΡΙΖΑ και θα απαλλάξει τη ΝΔ απο το να κατηγορηθεί για μεταστροφή της θέσης της.

Ο Βενιζέλος από τη δική του πλευρά, θεωρεί πως είναι απαραίτητη η παρουσία του Σαμαρά για να δώσει την εικόνα της πλήρους στήριξης στο πρόσωπό του. Όλο και περισσότερα στελέχη στη ΝΔ, θεωρούν πως το σφιχταγκάλιασμα με το Βενιζέλο ιδιαίτερα για το θέμα των υποβρυχίων για το οποίο η ΝΔ πρώτη τον είχε κατηγορήσει μπορεί να συμπαρασύρει και τη ΝΔ.

Αν τελικώς ο Σαμαράς, αποφασίσει να παραβρεθεί στη συζήτηση, τότε κινδυνεύει να δώσει την εικόνα όχι μόνο του συνενόχου, αλλά και του πρωθυπουργού που εκβιάζεται πολιτικά από το Βενιζέλο, αφού είναι η δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν η λίστα Λαγκάρντ), που η ΝΔ καλείται να ξεπλύνει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Δύο από τα στελέχη του Μαξίμου, θεωρούν παρότι αντιλαμβάνονται το Βενιζέλο ως επιζήμια μονάδα, πως ο Σαμαράς πρέπει να παραβρεθεί στη Βουλή, γιατί με την απουσία του θα εμφανιστεί ως ηττοπαθής, συνένοχος και τελικώς θα πληρώσει επικοινωνιακά τη στάση του, αφού αναμένουν ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ θα εξαπολύσει επίθεση εναντίον του.

Κάποιοι κρατούν ουδέτερη στάση και θεωρούν ότι ήδη η ΝΔ, παρείχε ήδη  στο Βενιζέλο  αρκετή κάλυψη και πρέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να εγκαταλειφθεί μόνος του να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες από το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης.

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…