Πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ στο Θέμο Αναστασιάδη για μαύρο χρήμα

Εδώ και επτά μήνες δεν έχει καθαρογραφεί η τελεσίδικη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία επιβάλλει πρόστιμο, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 4 εκατ. ευρώ στον Θέμο Αναστασιάδη για καταθέσεις από μη νόμιμες πηγές εσόδων.

589318ce1dc5243d4f8b484a

Της Κατερίνας Κατή – Documento

Σύμβουλοι του ανώτατου δικαστηρίου εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην υπόθεση, καθώς δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί η τελεσίδικη απόφαση της ολομέλειας με την οποία καταλογίζονται στον εκδότη-δημοσιογράφο Θέμο Αναστασιάδη

ως δημοσίου υπολόγου εκατομμύρια ευρώ (περίπου τέσσερα, λένε οι διαρροές), που αντιστοιχούν σε αγνώστου προελεύσεως (μη δικαιολογημένα) εισοδήματα.

«Η ευθύνη δεν είναι συλλογική» είναι η απάντηση σε δημοσιεύματα που στηλιτεύουν το ανώτατο δικαστήριο με αφορμή την αργοπορία στην ολοκλήρωση μιας τόσο σημαντικής υπόθεσης που απασχόλησε επί χρόνια τη Δικαιοσύνη.

Πηγές του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τις οποίες μίλησε το Documento αναγνωρίζουν το δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την υπόθεση, την οποία χαρακτηρίζουν «κρίσιμη κοινωνικά αλλά και δύσκολη», όμως καταλογίζουν την ευθύνη για την αργοπορία στη δημοσίευση της τελεσίδικης απόφασης –καθώς έχουν παρέλθει εφτά μήνες από την έκδοση της– στον Σταμάτη Πουλή, εισηγητή της υπόθεσης.

Ο κ. Πουλής, ο οποίος σύμφωνα με κύκλους του ΕΣ «είχε διατελέσει στο παρελθόν σύμβουλος δύο υπουργών της ΝΔ», είχε ταχθεί υπέρ της θέσης του εκδότη, ότι δηλαδή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπόλογος του δημοσίου και άρα δεν υποχρεούται να πληρώσει.

Με τη σχετική αίτησή του ο κ. Αναστασιάδης ζητούσε να αναιρεθεί η αρχική απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία παρουσίασε αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος ύψους 4.973.500 ευρώ.

Σύμβουλοι μάλιστα της πλειοψηφίας επισημαίνουν ότι η μεγάλη καθυστέρηση δεν αφορά τόσο τον χρόνο της καθαρογραφής όσο το γεγονός ότι ο εισηγητής είχε καθυστερήσει να εισαγάγει στη διάσκεψη την υπόθεση, την οποία είχε φέρει στις 29 Ιουνίου του 2016, τελευταία ημέρα λειτουργίας του δικαστηρίου, αφού από 1ης Ιουλίου, λόγω των θερινών διακοπών, πραγματοποιούνται μόνο έκτακτες ολομέλειες!

Διαβάστε τη συνέχεια στο Documento

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…