Πρόστιμα 125.000 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα ύψους 125.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αναλυτικά τα πρόστιμα : – Την επιβολή προστίμου ύψους 60.000 ευρώ στην…

hrimatistirio 6

Πρόστιμα ύψους 125.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Αναλυτικά τα πρόστιμα :
– Την επιβολή προστίμου ύψους 60.000 ευρώ στην “GUARDIAN TRUST ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.” για καθ’ υποτροπήν παραβάσεις της νομοθεσίας της κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την οργανωτική επάρκειά της, θέματα εσωτερικού ελέγχου και μη συμμόρφωση με τους κανόνες λειτουργίας των Α.Ε.Π.Ε.Υ.
-Tην επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ στον κ. Νικόλαο Ελευθεριάδη για παροχή επενδυτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα σε χρηματοπιστωτικά μέσα, χωρίς σχετική άδεια.
-Την επιβολή προστίμου 15.000 ευρώ στην τράπεζα “ΕFG EUROBANK ΕRGASIAS” ,γιατί ως αντιπρόσωπος στην Ελλάδα διάθεσης αλλοδαπών αμοιβαίων κεφαλαίων δεν διασφάλισε, ως όφειλε, την πλήρη ενημέρωση μεριδιούχων.
Επίσης το Δ.Σ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:
– Να ζητήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, να συνεχίσει την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας “ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ” μέχρι και την 31η Ιουλίου 2014.
-Την έγκριση του περιεχομένου του πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση της εταιρίας “LYKOS AG” προς τους μετόχους της εταιρίας “INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε.” με αντάλλαγμα μετοχές του προτείνοντος ή μετρητά.
-Την παροχή αδείας για την παραίτηση της εταιρίας “AMUNDI ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Δ.Α.Κ.” από τη διαχείριση των αμοιβαίων κεφαλαίων “ΕΡΜΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ”, “ΕΡΜΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ (ευρώ)” και “EΡΜΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ” και την ανάληψη της διαχείρισης τους από την εταιρία “ALPHA ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ”.
– Tην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας “ΣΤΑΦΦ Α.Ε.Ε.Δ.”, με έδρα τον Πειραιά, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…