Προστατευόμενος ύποπτος

Θεωρητικά όλοι (με εξαίρεση τους ύποπτους) θα έπρεπε να είναι με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis. Ο εμπλεκόμενος έχει κάθε δικαίωμα να απαξιώσει τον μάρτυρα που θα τον κατηγορήσει. Γιατί όμως να το κάνει ένας πολίτης;

5a799fee1dc524a4408b45b2 4

του Κώστα Βαξεβάνη

Οι μάρτυρες αυτοί, προφανώς ανήκουν στο περιβάλλον Novartis, ξέρουν πρόσωπα, πράγματα και είναι σε προστασία για να τα καταθέσουν με ασφάλεια. Στην υπόθεση Novartis υπάρχει ήδη ένας νεκρός, ο Παναγιώτης Μαυρίκος, ο οποίος σύμφωνα με το FBI ξέπλενε μαύρο χρήμα της φαρμακευτικής προς πολιτικούς και σκοτώθηκε σε περίεργο τροχαίο όταν πήρε φωτιά ξαφνικά η πολυτελής Πόρσε του (ελαττωματικά αυτά τα ακριβά αυτοκίνητα γι’ αυτό δεν τα αγοράζουν πολλοί).

Αν οι μάρτυρες είναι αξιόπιστοι ή όχι θα φανεί από τη διαδικασία. Ως τότε όλοι οφείλουν να είναι με τους μάρτυρες σε μια υπόθεση ενός τεράστιου σκανδάλου όπως αυτό της Novartis. Η χειρότερη ίσως πλευρά του, είναι πως την ώρα που ο κόσμος πεινούσε και δεν είχε ούτε γάζες στα νοσοκομεία, η πολιτική ηγεσία ήταν όλο Novartis και θεάματα. Αγόραζε πανάκριβα φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρείας που δεν είχαν μπει καν σε κυκλοφορία στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Αντί όμως να είμαστε με τον προστατευόμενο μάρτυρα, είμαστε με τον προστατευόμενο ύποπτο. Αφού δημιούργησαν ολόκληρη φιλολογία περί της ανωνυμίας των μαρτύρων, άρα αναξιοπιστίας, προσέκρουσαν στο νόμο του Σαμαρά που προβλέπει αυτά ακριβώς που γίνονται με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis. Στη συνέχεια άλλαξε το αφήγημα και η ΝΔ ανέθεσε στον νομοπαρασκευαστή Χαράλαμπο Αθανασίου (αυτόν που έδωσε χάρη σε εμπόρους ναρκωτικών και έκανε προκλητικούς νόμους που καταργήθηκαν θορυβωδώς από τον Άρειο Πάγο) να πει πως δεν έγιναν νομίμως προστατευόμενοι μάρτυρες. Σε κάθε περίπτωση έδειξαν πως δεν θέλουν τους ειδικούς, γνώστες και προστατευόμενους μάρτυρες.

Αλλά επειδή όλα αυτά κανένας πλέον δεν τα ακούει αφού στα αυτιά όλων κουδουνίζει το χρήμα που φάγανε, έριξαν και το βαρύ πυροβολικό με το φούμο. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δημοσιοποίησε όνομα και φωτογραφίες μιας κοπέλας την οποία εμφάνισε ως προστατευόμενη μάρτυρα. Σε χθεσινό μου οργισμένο άρθρο τον αποκάλεσα ρουφιάνο.

Δεν ξέρω αν η κοπέλα είναι πραγματικά προστατευόμενος μάρτυρας. Αν είναι έπρεπε να την προστατεύσει. Δημοσίευσε όνομα και φωτογραφίες ικανοποιώντας ανάγκες των προστατευόμενων υπόπτων. Με τη δημοσιοποίηση, αν είναι μάρτυρας θα φοβηθεί θεωρώντας πως τελικώς δεν έχει καμιά προστασία. Αν δεν είναι, θα φοβηθεί να καταθέσει για πράγματα που σίγουρα ξέρει ως γραμματέας του Mr Novartis. Ταυτόχρονα όποιος άλλος σκοπεύει να καταθέσει, παίρνει ένα μήνυμα, πως είναι απροστάτευτος. Η αθλιότητα Τριανταφυλλόπουλου συνίσταται ακόμη και στην ψευτιά που χρησιμοποίησε πως την μάρτυρα δήθεν την αναφέρει έκθεση του FBI. 

H έκθεση FBI αναφέρει το όνομα της συγκεκριμένης κοπέλας ανάμεσα σε άλλα υπαλλήλων της Novartis και εταιρειών, περιγράφοντας τον κύκλο του Φρουζή και όχι κάποιον μάρτυρα, πόσο μάλλον προστατευόμενο. Παίρνει λοιπόν ο ταρζάν της ρουφιανιάς αυτή την αναφορά και την εμφανίζει ως γκάφα του FBI για να δικαιολογήσει την κουκούλα του. Φυσικά και δεν είναι μόνος του στην αθλιότητα. Αμέσως μετά, ο κύκλος των υπόπτων, αφού κάνει τη βρωμιά ο Τριανταφυλλόπουλος, αναπαράγει ως «αποκάλυψη Τριανταφυλλόπουλου». Γιατί απλώς προστατεύουν τον εαυτό τους. 

Δημοσιογράφοι, media shop, συγκροτήματα Τύπου που αναφέρονται στα αλήθεια ως σύστημα Novartis, εξαγοράς και μαύρου χρήματος και οι οποίοι είναι στ αλήθεια στις αναφορές του FBI , ανησυχούν. Και συγκροτούν το μέτωπο προστατευόμενων υπόπτων προστατεύοντας πρωτίστως τον εαυτό τους. Οι υπόλοιποι οφείλουν να είναι με τους προστατευόμενους μάρτυρες.

ΥΓ Περιμένω μέρες με αγωνία τις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων ή Εισαγγελέων σκέτο, να βγάλουν μια ανακοίνωση για τους συναδέλφους τους που δέχονται απαξίωση και επίθεση και για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. 

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…