Προσπάθεια εντοπισμού κυβερνητικού ρήγματος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τον Μητσοτάκη

Σε μία απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων σχετικά με την ύπαρξη κυβερνητικού ρήγματος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδόθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμπλέκοντας τα ζητήματα της τυχόν εμπλοκής του Πάνου Καμμένου στη δικαστική υπόθεση του Νoor 1, τη ρύπανση στο Σαρωνικό και το νέο κοινοβουλευτικό δόγμα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που δεν θα ψηφίζουν ν/σ ακόμα κι αν συμφωνούν με το περιεχόμενό τους.

5804b0da1dc524a5778b45a2

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Ζητάμε να μπουν οι προβλέψεις του συντάγματος μπροστά από κυβερνητικές σκοπιμότητες» είπε ο κ. Μητσοτάκης και έκρινε πως η κυβερνητική πλειοψηφία προτιμά τη συσκότιση από τη διερεύνηση. 

«Φάνηκε πρόσφατα -από την απόσυρση της τροπολογίας του κ. Κοντονή- η ευτέλεια της κυβερνητικής συνεργασίας» είπε και συνέχισε σε υψηλούς τόνους προσθέτοντας: «Επιτίθεστε στη Δικαιοσύνη όταν η αποφάσεις της δεν σας εξυπηρετούν». Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Common View, λέγοντας ότι «ξέρουμε πως κατασκευάζετε όχι μόνο fake news, αλλά και ψεύτικες δημοσκοπήσεις στα υπόγεια του Μαξίμου. Τα ομολόγησε ο κ. Βερναρδάκης», ενώ έκανε λόγο για παρασύστημα που τρέφεται με κρατικό χρήμα και διορισμούς στο Δημόσιο. Συνεχίζοντας την επίθεση, παρέθεσε και την αμισθί πρόσληψη της Βασιλικής Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο. «Η διάκριση των εξουσιών σας φαίνεται θεσμικό εμπόδιο. Στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου δώσατε θέση πριν κατέβει από την έδρα της. Δεν κρατήσατε ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα» σχολίασε.

«Εμείς μένουμε μακριά από τη δικαιοσύνη για να κάνει απερίσπαστη το έργο της» υποστήριξε, συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά δείχνουν την αγωνία της κυβέρνησης για να κρατηθεί στην εξουσία ελέγχοντας όλες τις δομές της δημόσιας ζωής. «Τραυματίζετε το δημοκρατικό πολίτευμα και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που η ετυμηγορία του ελληνικού λαού, όταν έρθει, θα είναι πολύ σκληρή μαζί σας» τόνισε και πέρασε στο προς συζήτηση θέμα:

«Με τέτοια νοοτροπία είναι λογικό ο υπουργός Άμυνας να συνομιλεί με έναν ισοβίτη και να επαίρεται όταν αποδεικνύεται απόπειρα χειραγώγησης του έργου της δικαιοσύνης». Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η ΝΔ ζητά διερεύνηση της υπόθεσης για να αποσαφηνιστεί αν είναι επιπόλαιη αντίδραση ενός υπουργού ή μία απόπειρα με σκοτεινές και επώδυνες προεκτάσεις. «Να μάθουμε ακριβώς τι είπαν 12 φόρες ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη σε μια εβδομάδα. Τι είπε σε διάρκεια 21 λεπτών με έναν καταδικασμένο έμπορο ναρκωτικών και ποιος ο ρόλος του λιμενικού υπαλλήλου» ανέφερε.

Επ’ αυτού, ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε τρία ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό:

  1. Είχε προηγούμενη ενημέρωση για τις επαφές Γιαννουσάκη – Καμμένου;
  2. Είχε την έγκριση του να συνομιλήσει;
  3. Είχε γνώση για να το περιεχόμενο των συνομιλιών;

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει. Αν γνωριζε είναι συνυπεύθυνος σε μια θεσμική εκτροπή, αν δεν γνώριζε θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει» υποστήριξε και στο σημείο αυτό ενέπλεξε και το ζήτημα της ρύπανσης του Σαρωνικού. «Είμαι περίεργος να δω αν ο κ. Τσίπρας θα υπερασπιστεί τον υπουργό του ή θα παραμείνει κρυμμένος, όπως το κάνει 2 εβδομάδες τώρα και δεν έχει επισκεφτεί τις πληγείσες από τη ρύπανση περιοχές του Σαρωνικού» είπε.

«Γιατί είναι άραγε ο κ. Κουρουμπλής τόσο πολύτιμος;» διερωτήθηκε και συνέχισε σε ανάλογο ύφος εκφράζοντας την απορία μήπως υπάρχει εμπλοκή του κ. Κουρουμπλή την υπόθεση του Πάνου Καμμενου, γεγονός «που το κάνει πιο πολύπλοκο». «Η έρευνα του Noor 1 πρέπει να συνεχιστεί και να φτάσει στο τέλος. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε το 2014 επί δικών μας ημερών» είπε, ενώ υποστήριξε παράλληλα πως όσο ισχυροί κι αν είναι όσοι εμπλέκονται πρέπει να χυθεί άπλετο φως.

Για το επιχείρημα της κυβέρνησης πως η υπόθεση εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη,  κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε τις δύο Εξεταστικής Επιτροπές, για το δανεισμό κομμάτων και ΜΜΕ και αυτή της Υγείας, σε μία προσπάθεια να καταρρίψει την επιχειρηματολογία της συμπολίτευσης. «Εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές (σ.σ. Γιάννος Παπαντωνίου) συγκροτήθηκαν και καλώς συγκροτήθηκαν» τόνισε, κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση για πολιτική ανεντιμότητα επειδή η αξιωματική αντιπολίτευση έχει υπερψηφίσει όλες τις προτάσεις σύστασης εξεταστικών επιτροπών, ενώ η κυβέρνηση δεν πράττει το ίδιο στις προτάσεις της ΝΔ.

«Έχετε γίνει όμηροι ο ένας του άλλου» είπε για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και πρόσθεσε πως ο ένας τραβά τον άλλον στο βυθό. «Στο μοιραίο εναγκαλισμό δεν θα σας προσφέρουμε σωσίβιο», σχολίασε, «διπλές πλειοψηφίες να τις ξεχάσετε. Από εδώ και μπρος ό,τι φέρνετε προς ψήφισε θα πρέπει να έχει την στήριξη όλης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Αφού διαλέξατε Καμμένο, θα πάτε μέχρι τέλους με τον Καμμένο».

Τέλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους προέτρεψε να αδράξουν την ευκαιρία «για να διορθώσουν τη βλάβη που προκλήθηκε στους θεσμούς». «Δείξτε ότι έχετε ευαισθησία για τη νομιμότητα και την ηθική τάξη» ήταν το μήνυμά του προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας για να μην μην εκτίθενται ηθικά στα μάτια των πολιτών. 

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…