Newsroom

Newsroom

Προσλήψεις στην Υγεία εξήγγειλε ο Ξανθός

Αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων στο κλάδο της Υγείας εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Ξανθός σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ ενώ παράλληλα δήλωσε και 2.500 προσλήψεις τον Ιανουάριο ώστε να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής .

586e187f1dc524f7128b500e

Ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ με την πρόσληψη 4.000 εργαζομένων, όπως νοσηλευτές, οι οποίοι θα προσληφθούν με 12μηνη σύμβαση και με πλήρη δικαιώματα εντός Φεβρουαρίου. Όπως αποσαφήνισε, οι προσλήψεις θα είναι στοχευμένες με γιατρούς όπως στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ειδικά στα μεγάλα νοσοκομεία. Αντίστοιχη παρέμβαση θα γίνει σε επίπεδο χειρουργείων εξήγησε.

Υπόθεση Novartis

O υπουργός Υγείας ανέφερε στην συνέντευξη του ότι «εμείς δεν έχουν εμπλακεί στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης» και εξήγησε ότι είναι σε εξέλιξη μια πολύ μεγάλη έρευνα» Όπως επεσήμανε το γεγονός αυτό δείχνει την μεγάλη δύναμη των πολυεθνικών στα κλάδο των φαρμάκων και είναι η στιγμή να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο σε διεθνές επίπεδο που θα διασφαλίζει πρώτον διαφάνεια στην διαδικασία τιμολόγησης και δίκαιη διαπραγμάτευση τιμών .

Άστοχο αυτό που είπε η Γεννήματα

«Γίνονται βήματα σταδιακής βελτίωσης και αναβάθμισης… Αλλάζει το κλίμα» επέμεινε, επικρίνοντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για τη δήλωσή της ότι «όποιος δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να πεθάνει». «Ήταν απολύτως άστοχο αυτό που είπε Γεννηματά» δήλωσε ο υπουργός, παραδέχθηκε πάντως πως υπάρχει ζήτημα αξιοποίησης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ έχει αναστραφεί, με τις δαπάνες υγείας να ανέρχονται σε 5,1% του ΑΕΠ το 2016, από το 4,7% του ΑΕΠ το 2014. «Το ποσό είναι ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει και την αυξημένη ανάγκη που έχει προκαλέσει και η ιδία η κρίση… Η ανάταξη του συστήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση» αναγνώρισε πάντως.

«Πέρυσι προσλάβαμε 1.300 επικουρικούς γιατρούς και 3.500 προσωπικό γενικότερα για άμεσες ανάγκες και έτσι σταθεροποιήθηκε πέρυσι» πρόσθεσε. 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…