Newsroom

Newsroom

Προκηρύξεις για διορισμούς στο δημόσιο που μυρίζουν εκλογές

Με προσλήψεις στο δημόσιο θα επιχειρήσει ως φαίνεται η κυβέρνηση να ανατρέψει το αρνητικό για εκείνη κλίμα, ενόψει των διπλών…

asep2

Με προσλήψεις στο δημόσιο θα επιχειρήσει ως φαίνεται η κυβέρνηση να ανατρέψει το αρνητικό για εκείνη κλίμα, ενόψει των διπλών εκλογών του Μαΐου. Την ίδια στιγμή, τόσο η δήλωση Μητσοτάκη για 10.000 προσλήψεις όσο και μια σειρά από έκτακτες προκηρύξεις που αρχίζουν σιγά-σιγά να “βγαίνουν στον αέρα” πυροδοτούν σενάρια ακόμα και για εθνικές εκλογές.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης που ανέλαβε την δουλειά της απομάκρυνσης 40.000 δημοσίων υπαλλήλων, υποσχέθηκε την Πέμπτη ότι θα προσλάβει στο δημόσιο 10.000 υπαλλήλους.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντέλης Καψής ανακοίνωσε την Πέμπτη την δημιουργία καναλιού της ΝΕΡΙΤ για την Βόρεια Ελλάδα στην οποία θα γίνουν άμεσα 64 προσλήψεις ενώ 300 θα ειναι οι προσλήψεις που θα γίνουν σε πρώτη φάση για την κεντρική ΝΕΡΙΤ. Από το σύνολο των προσλήψεων που θα γίνουν στην ΝΕΡΙΤ οι 600-750 θα αφορούν αορίστου χρόνου και οι 500-700 με συμβάσεις έργου.

Την Πέμπτη επίσης, ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος ζήτησε με έγγραφο του απο την ΣΤΑΣΥ να προχωρήσει σε προκήρυξη διαγωνισμού πρόσληψης 200 ατόμων στο Μετρό. Μάλιστα, προτεραιότητα στις προσλήψεις αυτές θα έχουν οι συμβασιούχοι οι οποίοι είχαν απολυθεί από το Μετρό ύστερα από το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή και το οποίο κατέληγε στο συμπέρασμα ότι παραμονές των εκλογών του 2009 έγινε σωρεία προσλήψεων “γαλάζιων παιδιών”.

Ακόμη, σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, προβλέπεται η πρόσληψη 180 τελειωνειακών, 279 εφοριακών και 10 ατόμων στην ΕΛΣΤΑΤ.

Δεν λείπουν και δημοσιεύματα που προμηνύουν προσλήψεις στο λιμενικό, στα νοσοκομεία, στους δήμους κλπ. 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…