Προκαλεί Μητσοτάκη ο Βούτσης να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του

Δεν άφησε ασχολίαστη την αλλαγή «πλεύσης» της Νέας Δημοκρατίας, ούτε και τις επικρίσεις που δέχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρόεδρος της Βουλής, πετώντας επί της ουσίας το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του.

5a16debf1dc524d6218b4573

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Νίκος Βούτσης επέκρινε την αλλαγή γραμμής της ΝΔ ως προς την απόπειρα διαρροής απόρρητων εγγράφων του ΚΥΣΕΑ από τον Ανδρέα Λοβέρδο. Κατά τα λεγόμενα του ίδιου, στην χθεσινή διάσκεψη των προέδρων καμία πλευρά δεν αρνήθηκε πως ήταν διαβαθμισμένα τα έγγραφα που κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη o Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ και στην ενημέρωση που παρείχε ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησε να καλύψει την πράξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

«Ποιος γράφει τις ανακοινώσεις της ΝΔ;» ήταν το ερώτημά του, στηλιτεύοντας την αλλαγή γραμμής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σήμερα του καταλογίζει «πρωτοφανή άρνηση» πρόσβασης των βουλευτών στα εν λόγω απόρρητα έγγραφα. «Υπάρχουν διαδικασίες, κατά τον Κανονισμό και κατά Σύνταγμα. Δεν μπορούν να βγαίνουν τα κόμματα και να μιλάνε για τους πολιτειακούς παράγοντες» είπε, προκαλώντας ουσιαστικά τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, με δεδομένο πως για δεύτερη φορά –σύμφωνα με τον ίδιο- η ΝΔ τον στοχοποιεί προσωπικά.

«Ακατάληπτη», «απαράδεκτη», «απολύτως προκλητική» και «ανεπίτρεπτη» αποκάλεσε την ανακοίνωση της ΝΔ, συνεχίζοντας να ασκεί κριτική στη ΝΔ. Επίσης, επαίνεσε για δεύτερη φορά τους χειρισμούς του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τι διακυβευόταν φρόντισε αμέσως τα απόρρητα έγγραφα να σφραγιστούν προκειμένου να μην έχει κανένας πρόσβαση σε αυτά. 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…