Προηγείται η Κλίντον και σε νέα δημοσκόπηση μετά το ντιμπέιτ

Μπροστά με 3% βρίσκεται η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλιντον έναντι του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ, μετά το πρώτο ντιμπέιτ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Fox News και η οποία μεταδόθηκε χθες.

57ef47861dc524a92e8b4681

Ειδικότερα, η υποψήφια των Δημοκρατικών συγκεντρώνει το 43% των προθέσεων ψήφου των εκλογέων που είπαν ότι σκοπεύουν να προσέλθουν στις κάλπες, έναντι 40% του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου.

Η δημοσκόπηση έγινε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.009 Αμερικανών, εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους -εκ των οποίων οι 911 είπαν πως σκοπεύουν να πάνε να ψηφίσουν- από την 27η ως την 29η Σεπτεμβρίου, με το περιθώριο στατιστικού σφάλματος να διαμορφώνεται στο ±3%.

Σύμφωνα με άλλες δημοσκοπήσεις, η υποψήφια των Δημοκρατικών φαίνεται πως βελτίωσε τις επιδόσεις της μετά το ντιμπέιτ σε πολιτείες-κλειδιά, οι οποίες μπορεί να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς,.

Οι δύο άλλοι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές, ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον και η οικολόγος Τζιλ Στάιν, που δεν συμμετείχαν στην τηλεμαχία, παρέμειναν σταθεροί σε ό,τι αφορά τις προθέσεις ψήφου, αντίστοιχα στο 8% και στο 4%.

Σημειώνεται ότι σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, η οποία, επίσης, δημοσιεύθηκε την Παρασκευή καταγράφεται προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της Κλίντον.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων