Προφυλακίστηκε ο δολοφόνος της Δώρας – Τον φυγάδευσαν από την Ευελπίδων

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, Εμμανουήλ Εσσατζανιάν-Σοροπίδης, ο οποίος από τις 10 σήμερα το πρωί βρισκόταν στο κτήριο 9 της Ευελπίδων προκειμένου να καταθέσει ενώπιον του ανακριτή.

5a05d5001dc524502a8b4587

Από νωρίς το πρωί είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου έξω από τα δικαστήρια με την κατάσταση να είναι τεταμένη ενώ το απόγευμα η ένταση μεγάλωσε με αποτέλεσμα να φτάσουν δυνάμεις των ΜΑΤ ώστε να συγκρατήσουν το εξαγριωμένο πλήθος.

O 58χρονος Εμμανουήλ Εσσατζανιάν-Σοροπίδης, ο οποίος ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημά του μετά το τέλος της απολογίας του φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς ώστε να μην γίνει αντιληπτός από τους εξαγριωμένους γονείς, συγγενείς και φίλους της άτυχης Δώρας προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω οι εντάσεις. Ο 58χρονος είχε τελειώσει από νωρίς την απολογία του ωστόσο, παρέμεινε εγκλωβισμένος στα κρατητήρια του κτηρίου για περισσότερο από τρεις ώρες μέχρι οι αστυνομικοί να βρουν τρόπο να τον βγάλουν από το κτήριο. Τελικά αποχώρησε από την κεντρική είσοδο του κτηρίου 9 λίγο πριν τις 5:30.

Οι συγγενείς της άτυχης Δώρας ξέσπασαν, δηλώνοντας ότι οι αστυνομικοί «τους παραπλάνησαν» για να βγάλουν τον 58χρονο.

Μάλιστα η κατάσταση κάποια στιγμή ξέφυγε από κάθε έλεγχο αφού ο πατέρας της 32χρονης κυνήγησε τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 58χρονου κατηγορουμένου. Ο δικηγόρος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε ένα ταξί για να φύγει ωστόσο, ο πατέρας της Δώρας του επιτέθηκε.


Οι συγγενείς της Δώρας φώναζαν έξω από τα δικαστήρια «Σπάστε τα ρε λαμόγια, πετάξτε τον από το παράθυρο» ενώ κάποια στιγμή άρχισαν να χτυπούν με τα χέρια τα προστατευτικά πλέξι γκλας που υπήρχαν πάνω από τα κρατητήρια με αποτέλεσμα να παρέμβουν άνδρες της αστυνομίας.

«Βγάλτε έξω τον δολοφόνο» φωνάζει η μητέρα της 32χρονης Δωρας ενώ ακούγεται από το πλήθος «Δεν θα βγει ζωντανός από δω και όλος ο στρατός να έρθει», «μόνο ο θάνατος του αξίζει».



Ξέσπασε η μητέρα της Δώρας: 

«Να παραιτηθούν όλοι! Με χτύπησαν οι αστυνομικοί, μου έγδαραν τα χέρια»

Αφότου φυγαδεύτηκε ο 58χρονος από τους αστυνομικούς η μητέρα της εφοριακού ξέσπασε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες: «Να παραιτηθούν όλοι! Με χτύπησαν οι αστυνομικοί, μου έγδαραν τα χέρια. Είχα το μάρμαρο και εκείνη την ώρα πάω να [σ.σ. η μητέρα της Δώρας κάνει μια κίνηση για να δείξει ότι πήγε να το πετάξει] και μου το πήραν μέσα από τα χέρια. Και με κλώτσησαν και με έσπρωξαν και με ματώσανε».

«Έπρεπε να τον αφήσουν σε εμάς. Να επανέλθει η θανατική ποινή… Φύλαγαν ποιον; Τον δολοφόνο του παιδιού μου» είπε η ίδια, και συμπλήρωσε: «Άφησαν αυτόν, άφησαν τον Κουφοντίνα… Έλεος».

Ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους αν αποδέχεται τη συγγνώμη του δράστη, η ίδια απάντησε: «Δεν δέχομαι καμία συγγνώμη».


Το πρωί κατά την άφιξη του 58χρονου στα δικαστήρια, συγγενείς και φίλοι της Δώρας Ζέμπερη του επιτέθηκαν και τον λίντσαραν φωνάζοντας: «Πέθανε πο…η, δεν θα ζήσεις γουρούνι». Μάλιστα, κάποια στιγμή μέσα στον πανικό που επικρατούσε, ο 58χρονος έπεσε στο έδαφος καθώς παραπάτησε ένας από τους αστυνομικούς. Τότε η μητέρα της Δώρας του επιτέθηκε με ένα στυλό προσπαθώντας να τον καρφώσει. 


Η διμοιρία των ΥΜΕΤ που ήταν εκεί για να τον προστατεύσει τον οδήγησε τελικώς εντός δικαστηρίου. Ο πατέρας της Δώρας ξέσπασε μπροστά στις κάμερες λέγοντας ότι θα τον κυνηγήσει και στον άλλον κόσμο.

«Δεν θα τον αφήσω τον αλήτη, θα το πληρώσει για το αίμα του παιδιού μου», έλεγε ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού. «Θα τον κυνηγήσω και στον άλλο κόσμο, δεν θα πεθάνω αν δεν τον σκοτώσω. Θα του γαμ.. το μ.. της μάνας του», συνέχισε ο πατέρας της δολοφονημένης Δώρας.



Προανακριτικά ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία έχει ομολογήσει πως είναι ο δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας την οποία, όπως ισχυρίστηκε, διέπραξε όταν η 32χρονη εφοριακός αντιστάθηκε στην προσπάθειά του να της πάρει την τσάντα της. 





Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…