Προβοκάτσια στις φαρμακαποθήκες φοβόταν το 2015 ο Κουρουμπλής

Απειλές πολυεθνικών για τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων και 24ωρη φύλαξη των φαρμακαποθηκών κατά την τεταμένη περίοδο του 2015 αποκάλυψε στην Ολομέλεια ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος είναι ένας εκ των τριών υπουργών που η ΝΔ ζητά να παραπεμφθούν σε Προανακριτική Επιτροπή.

5a96f4191dc5245d238b45f0

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Πρώτος μας στόχος να κρατήσουμε χρεοκοπημένα νοσοκομεία που αφήσατε και να μην αφήσουμε την πατρίδα χωρίς φάρμακο στην πιο δύσκολη συγκυρία, με αποκορύφωμα τα capital control» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και αποκάλυψε: «Ξέρετε τι έγινε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι εκείνη την περίοδο; Καλέστε τον κ. Πλουμή, έναν άξιο και λαμπρό αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας. Καλέστε τον κ. Ευαγγελάτο που τον είχατε διορίσει εσείς υπεύθυνο της επιθεώρησης του υπουργείου. Καθημερινά από το πρωί ως το βράδυ να παρακολουθούμε τις φαρμακαποθήκες. Τις πολυεθνικές που απειλούσαν με τεχνητές ελλείψεις για να ρίξουν την κυβέρνηση και δεν τους φοβηθήκαμε». 

Ως προς το επίδικο της διαδικασίας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χαρακτήρισε «μνημείο πολιτικού αντιπερισπασμού» την πρόταση της ΝΔ και εξήγησε ότι η αν η καταγγελία φέρει φορτίο αλήθειας, το έγκλημα συντελέστηκε το 2015. «Το 2016 που ήσασταν; Δεν καταλάβατε ότι είχε συντελεστεί μέγα έγκλημα το 2017;» ήταν τα ερωτήματά του.

Ξεκαθάρισε δε πως δεν είναι το ίδιο ένας προστατευόμενος μάρτυρας με μία «ανυπόστατη και ασυνάρτητη» καταγγελία που «ο χειρότερος δικολάβος δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει», ενώ στηλίτευσε πως πριν ένα μήνα μερίδα του Τύπου που πρόσκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση σημείωνε ότι το έγγραφο της καταγγελίας απεκρύβη, ενώ στην πρόταση της ΝΔ διασαφηνίζεται ότι συμπεριλαμβάνεται στο διαβιβαστικό. «Άρα, δεν απεκρύβη» συμπέρανε με νόημα. Παράλληλα, κάλεσε τη ΝΔ να προσκομίσει τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες τον κατηγορεί ότι ευνόησε συγκεκριμένες εταιρίες. «Φέρτε τις αποφάσεις. Καταθέστε τες…» απαίτησε, συμπληρώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση ούτε το ένα κάνει ούτε το άλλο. 

Προειδοποιήσεις σε Βενιζέλο, πυρά σε Μητσοτάκη

«Θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου», ήταν το σχόλιό του για την προσωπική αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου στο πρόσωπό του. «Κάποια στιγμή θα μιλήσω για να μάθουν κάποιοι ότι δεν τους φοβόμαστε και πως δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβηθούμε» είπε, συμπληρώνοντας πως στο σκάνδαλο Siemens κάποιοι έπαιρναν μέχρι και βραστήρες για αυγά από τη γερμανική εταιρία. «Αυτό είναι το κατάντημα σας» παρατήρησε.

Στρέφοντας τα βέλη του στον πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε πως δεν είναι γιος πρωθυπουργού ούτε υιοθετημένος οικονομικού κύκλου. «Αν θέλετε να κάνουμε αντάρτικο θα το κάνουμε» ξεκαθάρισε προς τον κ. Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως το πρόσωπό του είναι κρυστάλλινο, σε αντίθεση με κάποιων άλλων.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…