Newsroom

Newsroom

Προβοκατόρικες δηλώσεις των Τούρκων κατά του υπουργού Άμυνας

Σε παράλληλο σύμπαν βρίσκεται ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χουσεΐν Μουφτούογλου, ο οποίος δίχως να αντιλαμβάνεται τις αλλεπάλληλες προκλητικές κινήσεις και δηλώσεις για το status quo στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα από την πλευρά της χώρας του, επιρρίπτει ευθύνες στον έλληνα υπουργό Άμυνας, κάνοντας λόγο για «ανεπίτρεπτα σχόλια και ενέργειές».

58b5581f1dc524c7148b47c7

«Οι απόψεις μας για τις δηλώσεις και τις ενέργειες του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, οι οποίες απειλούν την ειρήνη και την ευημερία στο Αιγαίο, έχουν γίνει γνωστές σε διάφορες περιστάσεις» είπε ο Μουφτούογλου, προσθέτοντας ότι η Τουρκία πάντα ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το σέβεται.

«Από την άλλη πλευρά έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι υπάρχουν στο Αιγαίο πολλά ζητήματα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας» τόνισε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, η Άγκυρα αποδίδει σημασία στην επίλυση αυτών των ζητημάτων στη βάση του διεθνούς δικαίου μέσω της ειρηνικής οδού και με αυτήν την αντίληψη έχουν καθιερωθεί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει καταγράψει ζοφερό ρεκόρ στην εφαρμογή των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου και για αυτό δεν είναι σε θέση να πει τίποτα για αυτό το θέμα σε κανέναν» σημείωσε.

Ο Μουφτούογλου ανέφερε για τον Πάνο Καμμένο ότι «πρέπει να βάλει τέλος στα ανεπίτρεπτα σχόλια και τις ενέργειές του, που έχουν στόχο να διαλύσουν τις προσπάθειες ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας και φιλίας, καθώς και τη συνεργασία των δύο χωρών». 

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…