Newsroom

Newsroom

Προβληματισμός στην ιατρική κοινότητα από έρευνα για τον καρκίνο

Προβληματίζουν τα στοιχεία έρευνας για τον καρκίνο που αποκαλύπτει ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής ναι μεν μπορεί να συμβάλλει στη μη εμφάνιση της νόσου, δεν είναι όμως σημαντικότερος παράγοντας.

58d6302f1dc52428558b45be

Σύμφωνα συγκεκριμένα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Science, τα δύο τρίτα των καρκίνων δεν μπορούν να αποφευχθούν ακόμη κι αν ο ασθενής δεν έχει κάνει στη ζωή του καταχρήσεις. Και τούτο, γιατί οι καρκίνοι δημιουργούνται από τυχαία λάθη του γενετικού κώδικα τα οποία προκαλούνται έπειτα από τη διαίρεση κυττάρων.

Αυτό που ουσιαστικά αναφέρει η εν λόγω μελέτη είναι ότι οι περισσότεροι καρκίνοι προκύπτουν κατά τη διαδικασία αντιγραφής του DNA από τα κύτταρα. Στη διαδικασία φαίνεται, σύμφωνα με τους γιατρούς που εκπόνησαν τη μελέτη, ότι γίνονται πολλά λάθη, τα οποία τελικά οδηγούν σε καρκινικές μεταλλάξεις.

Οι επιστήμονες πάντως, ενθαρρύνουν πάντοτε να αποφεύγουμε τρόπους ζωής που αυξάνουν τους κινδύνους, όπως για παράδειγμα το κάπνισμα.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…