Προ ημερησίας σύγκρουση στη Βουλή για την Οικονομία

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών θα διεξαχθεί το πρωί της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής, με θέμα την Οικονομία και τις αποφάσεις του Eurogroup, μετά το σχετικό αίτημα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

5959f6fb1dc52443398b46ac

Η ΝΔ, όπως έχει τονίσει πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης, ζητά έναν απολογισμό για τα συμφωνηθέντα και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. «Ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση, όπως του ζήτησα να έρθει άμεσα στη Βουλή των Ελλήνων, να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για το τι πέτυχε. Να κάνουμε ένα συνολικό απολογισμό, όχι μόνο του τελευταίου μήνα, αλλά και της συνολικής πορείας της χώρας για τα τελευταία δυο χρόνια. Για το που βρισκόμαστε, για το πού πηγαίνουμε και για το τι θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε διαπραγματευτεί έτσι όπως διαπραγματεύτηκε» είχε δηλώσει στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα του προέδρου της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε: «Όταν ένα κόμμα, είτε η αξιωματική αντιπολίτευση, είτε οποιοσδήποτε άλλος αιτείται μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, από τη δική μας μεριά και από την μεριά του σημερινού Προεδρείου του Κοινοβουλίου, τα αιτήματα αυτά γίνονται αποδεκτά. Και αυτό, ίσως, θα έπρεπε να ανησυχεί λίγο τον κ. Μητσοτάκη διότι εκεί, οι συγκρίσεις θα είναι αναγκαστικές». 

Στην ίδια συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο κ. Τζανακόπουλος είχε πει: «Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε αυτά τα οποία έκανε η προηγούμενη συγκυβέρνηση, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όταν απέρριπτε διαρκώς αιτήματα που έκανε η τότε αντιπολίτευση, είτε εμείς, είτε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις στη Βουλή. Όταν ένα πολιτικό κόμμα αιτείται να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με βάση τον κανονισμό της Βουλής, δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί. Αυτού του είδους τις αντιθεσμικές συμπεριφορές τις είχε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, όταν εκείνοι ελέγχανε το προεδρείο της προηγούμενης Βουλής» .

Επίσης, στο κεντρικό δελτίο του «Ε» το Σάββατο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκτίμησε ότι «μετά τα γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τη συμφωνία, όλα τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση (στη Βουλή). Διότι, ξέρετε, το αίτημα είχε γίνει αμέσως μετά το Eurogroup και από τότε έχουν μεσολαβήσει πάρα πολλά. Δηλαδή, έχει μεσολαβήσει η πολύ θετική συμπεριφορά των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία με την πτώση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων, που αποτελεί στον έναν ή τον άλλο βαθμό, σε μεγάλο βαθμό θα έλεγα εγώ, και τον δείκτη της επιτυχίας ή της αποτυχίας της συμφωνίας…».

Και κατέληξε λέγοντας: «Σε όλα αυτά η ΝΔ, προφανώς, δεν μπορεί να απαντήσει. Και δεν μπορεί να απαντήσει, διότι δεν θέλει να δει την πραγματικότητα. Θέλει να συνεχίσει με λανθάνοντα τρόπο αυτή τη στιγμή, καθώς άλλα πράγματα προσπαθεί να φέρει στην επιφάνεια και στην πρώτη σελίδα της πολιτικής ατζέντας και της δημόσιας συζήτησης. Με έναν λανθάνοντα τρόπο, λοιπόν, θέλει να συνεχίσει την καταστροφολογία. Δεν πρόκειται να της βγει».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…