Newsroom

Newsroom

Που πήγαινε ο Λεμπιδάκης λίγο πριν την απαγωγή του

Δέκα ημέρες μετά την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη από τους απαγωγείς του, και τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συνεχίζουν να συγκλονίζουν.

59d4b21b1dc524900e8b4584 1

Σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις που έδωσαν η μητέρα και η σύζυγος του Κρητικού επιχειρηματία, προκύπτει πως αντιλήφθηκαν μόλις λίγα λεπτά μετά την απαγωγή ότι ο άνθρωπός τους διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο.

Ειδικότερα, και όπως προκύπτει από την πρώτη κατάθεση της μητέρας του επιχειρηματία, Άννα-Κατίνα, η 75χρονη είχε περάσει μόλις πέντε λεπτά μετά την απαγωγή από το σημείο όπου οι απαγωγείς προκάλεσαν το τροχαίο, και είδε το τρακαρισμένο αυτοκίνητο. Όπως εξηγεί η ίδια, ο γιος της είχε μόλις επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι και αφού συναντήθηκαν στην εταιρεία, έφυγε πρώτος για να επιστρέψει στο σπίτι του για «να ανάψει το τζάκι». Προς το ίδιο σπίτι κατευθύνθηκε λίγο αργότερα και η ίδια.

Περιγράφοντας τα όσα είδε είπε στην κατάθεσή της που φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος 

«Κινούμενη πλέον στην επαρχιακή οδό Γαζίου-Καλεσίων 500 μέτρα πριν από το σπίτι του γιου μου είδα ένα Mercedes τρακαρισμένο και τζάμια στον δρόμο αλλά επειδή δεν θυμάμαι αριθμούς κυκλοφορίας και λόγω του ότι το σπίτι ήταν ακριβώς δίπλα πήγα αμέσως στο σπίτι του Μιχάλη να δω αν είναι το αμάξι του. Φτάνοντας στο σπίτι είδα ότι το αυτοκίνητο του Μιχάλη έλειπε και στη συνέχεια μαζί με τη νύφη μου Κατερίνα πήγαμε αμέσως στο σημείου όπου ήταν παρατημένο το αυτοκίνητο του παιδιού μου. Άρχισα να κάνω υποθέσεις για το τι μπορεί να έχει συμβεί και ήθελα να πιστέψω ότι πρόκειται για κάποιο τροχαίο ατύχημα».


Και συνέχισε αναφερόμενη στα όσα δραματικά βίωσε με τη νύφη της Κατερίνα: «Έτσι όπως είχε εξελιχθεί το συμβάν του γιου μου ήμουν σίγουρη πως τον είχαν απαγάγει με σκοπό να ζητήσουν λύτρα. Αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα σχετικά με τα οικονομικά της εταιρείας θα το γνώριζα. Δεν μπορώ να ξέρω ποιος έχει κάνει αυτό το πράγμα στον γιο μου, το οποίο έχει διαλύσει όλη μας την οικογένεια και γενικά έχει αλλάξει τη ζωή μας».

Όπως προκύπτει από την κατάθεσή της είχαν εντοπίσει πολύ σύντομα τα πρώτα σημάδια ότι κάτι περίεργο είχε συμβεί, ενώ η ίδια ήταν πολύ συνειδητοποιημένη για τα όσα θα ακολουθούσαν: «Επειδή θεωρήσαμε πως πρόκειται για κάποιο τροχαίο ατύχημα φύγαμε από εκεί μαζί με τη νύφη μου για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο το οποίο εφημέρευε. Στη διαδρομή κάλεσα και ενημέρωσα τον γιο μου Μανώλη από το τηλέφωνο της Κατερίνας. Φτάσαμε μέχρι εκεί όπου συγγενικό πρόσωπο ενημερώθηκε πως δεν ήταν εκεί. Εν των μεταξύ στο σημείο είχε φτάσει και ο σύζυγός μου και διαπιστώσαμε ότι κάτι άλλο είχε συμβεί. Επίσης είδαμε ότι ο διακόπτης ήταν πάνω στη μίζα από όπου τον πήραμε και το τηλέφωνο ήταν στην κονσόλα, γεγονός που δείχνει ότι έφυγε βίαια από το αυτοκίνητο, ειδάλλως θα το έπαιρνε. Έτσι όπως είχαν εξελιχθεί το συμβάν του γιου μου ήμουν σίγουρη πως τον είχαν απαγάγει με σκοπό να ζητήσουν λύτρα».

Η πρώτη κατάθεση της συζύγου

Σημαντική αποδεικνύεται και η πρώτη κατάθεση της συζύγου του Κρητικού επιχειρηματία, Κατερίνας, η οποία τόνισε ότι η οικογένειά τους δεν είχε δεχτεί ποτέ απειλές. Ταυτόχρονα στην κατάθεσή της η σύζυγος του Μιχάλη Λεμπιδάκη ανέφερε ότι θα αναλάβει η ίδια μαζί με τον αδερφό τους τις διαπραγματεύσεις.

«Είμαι η σύζυγος του Λεμπιδάκη Μιχαήλ, τον οποίο άγνωστοι δράστες απήγαγαν χθες στην επαρχιακή οδό Γαζίου- Καλεσίων, αφού προκάλεσαν σκόπιμα τροχαίο ατύχημα και ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό του. Δεν γνωρίζω να σας πω λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή. Ήμουν μαζί του κι εγώ μέχρι την Κυριακή 26-2-2017. Από το Μόναχο πήγαμε σε κάποιο χωριουδάκι με την ονομασία “Montabanc’’ και από εκεί στην Φρανκφούρτη. Από εκεί έφυγα εγώ για Ηράκλειο , ενώ ο Μιχάλης πήγε με τραίνο στην Πολωνία με κάποιο συνεργάτη μας. Ήξερα ότι θα γύριζε σήμερα το μεσημέρι όπως και έγινε», είπε αρχικά στις αρχές η Κατερίνα Λεμπιδάκη. «Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και από εκεί πήγε στο εργοστάσιο. Συναντήθηκε με τη μητέρα του και πήρε το αυτοκίνητό του για να έρθει στο σπίτι του. Στο σημείο αυτό ήθελα να προσθέσω ότι μαζί του μίλησα όταν έφυγε από το εργοστάσιο και όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο.

Περίπου στις 15:40 αν θυμάμαι καλά ήρθε η πεθερά μου στο σπίτι, η οποία μου είπε ότι είχε δει ένα αυτοκίνητο τρακαρισμένο κοντά στο σπίτι μας, το οποίο έμοιαζε σε αυτό του Μιχάλη. Έτσι με το αυτοκίνητο μου πήγα μαζί με την πεθερά μου πήγαμε στο σημείο που ήταν το αυτοκίνητο του Μιχάλη. Παρατήρησα πως είχε υποστεί ζημιές στο εμπρόσθιο αριστερό τμήμα ενώ είχε σπασμένο τζάμι», ανέφερε στην πρώτη της κατάθεση η σύζυγος του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Κατερίνα, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως γρήγορα κατάλαβε μαζί με την πεθερά της ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα, αλλά ότι «είχε συμβεί κάτι άλλο».

Στην ερώτηση αν είχε δεχτεί απειλές ο σύζυγός της απάντησε: «αν υπήρχε κάτι θα το γνώριζα. Δεν είχαμε δεχτεί κανένα απειλητικό τηλεφώνημα» και συνέχισε περιγράφοντας όπως και η πεθερά της τον τρόπο με τον οποίο συνειδητοποίησαν ότι ο σύζυγός της είχε απαχθεί.

Αναφερόμενη επίσης στο πρόγραμμα που είχε ακολουθήσει με τον σύζυγό της τόνισε ότι αυτό το γνώριζαν λίγα πρόσωπα του στενού τους περιβάλλοντος. «Το πρόγραμμά μας δεν το ήξεραν πολλά άτομα αλλά δεν το ήξεραν και ασυνήθιστα άτομα. Το ήξεραν κάποιοι πολύ στενοί μας φίλοι και τα παιδιά μας, όπως και η πεθερά μου. Τέτοιου είδους ταξίδια ο Μιχάλης κάνει εδώ και πολλά χρόνια». Παράλληλα, έκανε αναφορά και στο τελευταίο πρόσωπο με το οποίο είχε επικοινωνήσει ο σύζυγός της, έναν φίλο τους από την Γαλλία, στον οποίο τη στιγμή του τροχαίου ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είπε: «με τράκαραν».

Η πληροφορία για το πού βρίσκεται ο επιχειρηματίας

Στις 31 Μαρτίου η σύζυγος του κρητικού επιχειρηματία μετά από έλεγχο που έκανε στη βαλίτσα που είχε χρησιμοποιήσει ο σύζυγός της στο τελευταίο του επαγγελματικό του ταξίδι παρέδωσε στην αστυνομία ένα εσώρουχο, ένα ζευγάρι κάλτσες και ένα φανελάκι ώστε οι αρχές να μπορέσουν να συλλέξουν δείγμα DNA στο πλαίσιο των ερευνών.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί όμως είναι ότι ενάμιση μήνα μετά την απαγωγή του επιχειρηματία, η σύζυγός του δεν δίστασε να καταθέσει ανεπιβεβαίωτη πληροφορία που είχε λάβει σχετικά με την τοποθεσία, όπου εκείνος κρατούνταν.

Ειδικότερα, στις 15 Μαΐου η Κατερίνα Λεμπίδακη κατέθεσε στις αρχές ότι δύο μέρες νωρίτερα είχε πληροφορηθεί από ανεπιβεβαίωτες πηγές σε υπόγειο εργοστάσιο που κατασκεύαζε παπούτσια ή ήταν κλωστουφαντουργείο αλλά είχε κλείσει «Εκτιμώ ότι το εργοστάσιο αυτό θα μπορούσε να ήταν αυτό που υπάρχει απέναντι από το κέντρο δεξιώσεων….στο Ρέθυμνο».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…