Newsroom

Newsroom

Πού να στήσετε τη σκηνή σας; Οι καλύτερες παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ

Το ελεύθερο κάμπινγκ προσφέρει την πιο όμορφη επαφή με τη φύση, ενώ αποτελεί μία οικονομική επιλογή για ευχάριστες διακοπές. Σε παραλίες, αλλά και σε βουνά, η "τέχνη" της κατασκήνωσης χρειάζεται καθαριότητα, σεβασμό για το περιβάλλον και τους τόπους φιλοξενίας.

59831e981dc524e0058b4cf1

Αγκίστρι

Μια ανάσα από την Αθήνα το Αγκίστρι προσφέρεται για ένα σύντομο τριήμερο μακριά από την πόλη. Το δασάκι πάνω από την απότομη παραλία της Χαλικιάδας, σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Σκάλας, είναι η πρώτη επιλογή των κατασκηνωτών, ενώ έπεται η Δραγονέρα, στην άλλη μεριά του νησιού.

Εύβοια

Οι ακτές της Εύβοιας συγκεντρώνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες κατασκηνωτές με πιο γνωστή επιλογή τη Χιλιαδού. Υπάρχουν αρκετές ακόμα όμορφες παραλίες στη Νότια Εύβοια, όπως η Κορασίδα, η Πετάλη και ο Λιμνιώνας, με υπέροχο τοπίο και όμορφα νερά.

Δονούσα

Οι κατασκηνωτές στήνουν τις σκηνές τους σε δύο υπέροχες παραλίες με κρύα και καθαρά νερά τον Κέδρο (δίπλα στο λιμάνι) και το Λιβάδι (πρόσβαση με λεωφορείο και καραβάκι).

Κάτω Κουφονήσι

Επαφή με τη φύση σε ένα μέρος με μαγευτικά νερά χωρίς ηλεκτρισμό και ιδιαίτερες ανέσεις. Υπάρχει ωστόσο μία ταβέρνα για τις απαραίτητες προμήθειες. Θα φτάσετε στις δύο παραλίες με τη «λάτζα», το καΐκι που ξεκινά από το λιμάνι του Πάνω Νησιού με δρομολόγια ως τις 23.00 το βράδυ περίπου.

Αμοργός

Η Ψιλή Άμμος της Αμοργού είναι η μοναδική παραλία του νησιού για ελεύθερο κάμπινγκ.

Ανάφη

Ο Ρούκουνας είναι μία καλή επιλογή για ελεύθερο κάμπινγκ, καθώς πάνω από την αμμουδιά διατίθενται αρκετές ντουζιέρες, ενώ η ταβέρνα «Ζαμπέτα» μένει ανοιχτή ως αργά το βράδυ. Η άλλη επιλογή είναι το Κλεισίδι, πιο κοντά στο λιμάνι και τη Χώρα, ωστόσο η παραλία είναι πολύ μικρότερη.

Ηρακλειά

Ελεύθερο κάμπινγκ στην αμμουδερή παραλία λιβάδι.

Τήλος

Η τοπική κοινότητα της Τήλου υποστηρίζει την ελεύθερη κατασκήνωση. Η Έριστος είναι το αγαπημένο στέκι των κατασκηνωτών, αφού ο δήμος φρόντισε να στήσει τουαλέτες και ντουζιέρες. Η παραλία Πλάκα, στην άλλη μεριά του νησιού, συγκεντρώνει επίσης αρκετούς κατασκηνωτές, όμως για όποιον την επιλέξει καλό θα ήταν να διαθέτει το δικό του μεταφορικό μέσο.

Νίσυρος

Η Παχιά Άμμος είναι μία εντυπωσιακή παραλία με μαύρη άμμο λόγω της λάβας του ηφαιστείου. Υπάρχει ταβερνάκι σε κοντινή απόσταση για τις απαραίτητες προμήθειες. Προσοχή στους σκορπιούς!


Γαύδος

Η Γαύδος στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, απέναντι από την Κρήτη αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για αυτούς που αγαπάνε την ελεύθερη κατασκήνωση. Στα νότια παράλια της Κρήτης υπάρχουν επίσης καταπληκτικές παραλίες που συγκεντρώνουν αρκετούς κατασκηνωτές (πχ. Κεδρόδασος).

Σαμοθράκη

Ένας διαφορετικός προορισμός που συνδυάζει θάλασσες, ποτάμια, αναρρίχηση και διαθέτει ένα εξαιρετικό δημοτικό κάμπινγκ ελεύθερης διαβίωσης για όσους επιθυμούν να περάσουν για λίγες μέρες μέσα στο δάσος χωρίς ρεύμα και απολαμβάνοντας το κρύο, κρυστάλλινο νερό. Εξαιρετικές ταβέρνες με φαγητό σε καλές τιμές, συναυλίες στο beach bar στα Θέρμα και τσίπουρα στο παραδοσιακό καφενείο της πλατείας.

Καλές διακοπές!

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…