Newsroom

Newsroom

Πόσο κοστίζει η διαφθορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Την θλιβερή πρωτιά της κορωνίδας της Ευρώπης στη διαφθορά κατέλαβε για μία ακόμη φορά η Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια…

diafthora

Την θλιβερή πρωτιά της κορωνίδας της Ευρώπης στη διαφθορά κατέλαβε για μία ακόμη φορά η Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Κομισιόν. 

Στην επίμαχη έκθεση καταγράφεται το πρόβλημα της διαφθοράς ως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ΕΕ, καθώς το κόστος της στην ευρωπαϊκή οικονομικά υπολογίζεται στα 120 δισ. ευρώ ετησίως.

Οι Ευρωπαίοι έχουν διαμορφώσει τη χειρότερη άποψη για την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Ισπανία και την Τσεχία, καθώς τις θεωρούν τις πιο διεφθαρμένες χώρες στην Ευρώπη, τονίζοντας πως ο μόνος τρόπος να επιβιώσει και αναπτυχθεί μία επιχείρηση είναι μέσα από «πολιτικές διασυνδέσεις». 

Επιπλέον, όλες οι επιχειρήσεις στη χώρα χώρα μας, την Ισπανία και την Ιταλία θεωρούν πως η διαφθορά είναι φαινόμενο με μεγάλες διαστάσεις.

«Η διαφθορά υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτικών στους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου, βλάπτει την οικονομία και στερεί από τα κράτη τα απολύτως αναγκαία φορολογικά έσοδα» δήλωσε παρουσιάζοντας την έκθεση η Σεσίλια Μάλμστρομ, Ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…