Πόσα χρωστούν τα ΜΜΕ ανά τράπεζα

Το 1 δισεκατομμύριο ευρώ ξεπερνά ο συνολικός δανεισμός τραπεζών στα ΜΜΕ, σύμφωνα με τα ευρήματα του εισηγητικού πορίσματος της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων που δημοσιεύει πρώτο το koutipandoras.gr.

57cebebd1dc524b4078b45e2

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Εξεταστική Επιτροπή μάλιστα, το η συνολική έκθεση -δηλαδή χρηματοδότηση- τραπεζών σε ΜΜΕ υπολογίζεται 1,27 δισ. ευρώ με το σημαντικότερο ποσοστό αυτών των δανείων να χαρακτηρίζονται ως ληξιπρόθεσμα.

Την «πρωτιά» στις πιο εκτεθειμένες τράπεζες κατέχει η Πειραιώς με συνολικά δάνεια προς ΜΜΕ ύψους 432 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσοστό των συγκεκριμένων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων προέρχεται από την Αγροτική Τράπεζα, την οποία και απορρόφησε η Πειραιώς.

Ειδικότερα, η Πειραιώς έχει χορηγήσει σε κόμματα δάνεια ύψους 240 εκατ., εκ των οποίων τα 220 εκατ. προέρχονται από την «Αγροτική». Από αυτά, 131,4 εκατ. έχει πάρει η ΝΔ, ενώ 108,1 εκατ. έχει λάβει το ΠΑΣΟΚ. Και το υπόλοιπο έχει διατεθεί ως χρηματοδοτική μίσθωση στο ΚΚΕ. Άξιο αναφοράς δε πως τα δάνεια προς ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έχουν καταγγελθεί.

Στη «δεύτερη» θέση βρίσκεται η Εθνική τράπεζα με συνολικό δανεισμό 430 εκατομμυρίων ευρώ. Τα ληξιπρόθεσμα δάνεια ανέρχονται στο ποσοστό του 45% του συνολικού δανεισμού.

Με συνολικό δανεισμό 311 εκατομμύρια ευρώ στην «τρίτη» θέση βρίσκεται η Alpha Bank. Ακολουθεί η Eurobank με συνολικά δάνεια 85 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα ληξιπρόθεσμα ανέρχονται στο 13,2% του ποσού.

Σύμφωνα με το εισηγητικό πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Attica Bank με συνολικό δανεισμό στα ΜΜΕ ύψους 12,6 εκατ. ευρώ.

Δείτε πώς ιεραρχούνται οι δανειοδοτήσεις ΜΜΕ ανά τράπεζα:

1. Πειραιώς με 432 εκατ. ευρώ, ακάλυπτοι κίνδυνοι 29%, ληξιπρόθεσμα 47%

2. Εθνική με 430 εκατ. ευρώ, ληξιπρόθεσμα 45%

3. Alpha με 311 εκατ. ευρώ, ακάλυπτοι κίνδυνοι 50%

4. Eurobank με 85 εκατ. ευρώ, ληξιπρόθεσμα 19,2%

5. Attica Bank με 12,6 εκατ. ευρώ 

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Αυτό είναι το εισηγητικό πόρισμα για τα «θαλασσοδάνεια» σε ΜΜΕ και Κόμματα

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…