Newsroom

Newsroom

Πώς να φτιάξετε ένα καλοκαιρινό Cocktail με καρπούζι!

Το καρπούζι (Citrullus lanatus) ή «υδροπέπων» αποτελεί αναμφίβολα το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού. Στη χώρα μας ωριμάζει το καλοκαίρι και είναι ιδανικό…

watermelon margarita

Το καρπούζι (Citrullus lanatus) ή «υδροπέπων» αποτελεί αναμφίβολα το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού. Στη χώρα μας ωριμάζει το καλοκαίρι και είναι ιδανικό για κατανάλωση σε φέτες αλλά και σε φρουτοσαλάτες. Επίσης μπορεί να χτυπηθεί στο μπλέντερ και να γίνει γρανίτα, με ή χωρίς την προσθήκη αλκοόλ. Ως φρούτ-παντς, κόβοντας το στη μέση, αφαιρώντας το εσωτερικό και ξαναγεμίζοντας το με το αλεσμένο περιεχόμενο, βότκα και παγάκια.

Αποτελείται μόνο από νερό;

Πολλοί νομίζουν ότι το καρπούζι δεν έχει και δεν προσφέρει θρεπτικές ουσίες ή βιταμίνες, σε σχέση με άλλα φρούτα και λαχανικά. Γι’αυτό έχει επικρατήσει και η πεποίθηση ότι το καρπούζι προσφέρει βασικά μόνο νερό και ζάχαρη. Πράγματι πάνω από το 90% αποτελείται από νερό, στην πραγματικότητα όμως και σύμφωνα με αποτελέσματα σύγχρονων ερευνών έχει διαπιστωθεί ότι το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, C, λυκοπένιο, κάλιο και φυτικές ίνες.

Παράλληλα η περιεκτικότητα του σε ζάχαρο και θερμίδες είναι χαμηλή, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη και συμβάλλει στην πρόληψη κατά του καρκίνου του εντέρου.

Η σωστή επιλογή.

Όσο αφορά την επιλογή του καρπουζιού για τους περισσότερους από εμάς, είναι δύσκολη. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν υπάρχει η δυνατότητα ή η διάθεση για να κοπεί ένα καρπούζι ώστε να δοκιμαστεί, καταφεύγουμε σε έλεγχο που γίνεται χτυπώντας το ελαφρά περίπου στη μέση. Έτσι, αν το καρπούζι κάνει έναν κούφιο ήχο τότε είναι καλής ποιότητας, αν ο ήχος όμως είναι συμπαγής, δεν θεωρείται ώριμο και η αγορά του αποφεύγεται.

Συνταγή για ένα…. κατακόκκινο και πολύ δροσιστικό κοκτέιλ.

Υλικά (4 ποτήρια)

1/2 καρπούζι καθαρισμένο

χυμό από 2 στημένα πορτοκάλια

χυμό από 2 στημένα λάιμ

100ml τεκίλα el Jimador Blanco

50ml Tia Maria

Πάγο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το καρπούζι από φλούδες και κουκούτσια και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια το πολτοποιείτε μαζί με τους χυμούς λάιμ και πορτοκάλι στο μπλέντερ. Μεταφέρετε το μείγμα σε κανάτα αφού πρώτα το περάσετε από λεπτό σουρωτήρι. Προσθέστε τεκίλα και TiaMaria και ανακατέψτε καλά. Τέλος, αφήστε το κοκτέιλ στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα και σερβίρετε το σε ψηλό ποτήρι με μπόλικο πάγο, διακοσμώντας με φέτες ή κομμάτια από καρπούζι.

Πηγή: foodzine.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…