Newsroom

Newsroom

Πολυτέλεια πλέον οι διακοπές για τους Ευρωπαίους

Πολυτέλεια θεωρείται πλέον στην Ευρώπη να πάρουν οι πολίτες της μια εβδομάδα άδεια το χρόνο, σύμφωνα με την Eurostat. Η…

paralia1

Πολυτέλεια θεωρείται πλέον στην Ευρώπη να πάρουν οι πολίτες της μια εβδομάδα άδεια το χρόνο, σύμφωνα με την Eurostat.

Η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ επισημαίνει ότι οι 4 στους 10 Ευρωπαίους πολίτες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν μία εβδομάδα άδεια και να κάνουν διακοπές.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ακόμη και στον «πλουσιότερο» Βορρά, μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είναι στα πρόθυρα φτώχειας. Στη Σουηδία, 10% του πληθυσμού δεν θα κάνει διακοπές, συγκριτικά με το 14% της Δανίας, το 17% της Ολλανδίας και το 22% της Γερμανίας.

Τα νέα στοιχεία, συνδυασμένα με νέες πληροφορίες από την γερμανική στατιστική υπηρεσία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αναφέρουν πως το 1/3 των Γερμανών δεν μπορεί να πληρώσει απρόσμενα κόστη όπως επισκευές, που είναι πάνω από 1.000 ευρώ.

Ως φτώχεια προσδιορίζεται να κερδίζει κανείς κάτω από το 50% του μέσου εισοδήματος σε μια χώρα. Το 2011, ένας εργαζόμενος στη Γερμανία βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας εάν κέρδιζε κάτω από 1.000 ευρώ. 80% των Γερμανών λένε επίσης, ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να φάνε ένα γεύμα με ψάρι, κρέας ή πουλερικά τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα. Ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 11%.

Οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε διακοπές

Ωστόσο τα προβλήματα είναι ακόμη χειρότερα στη νότια και ανατολική Ευρώπη, όπου το 75% του πληθυσμού δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να κάνει διακοπές, όπως στη Ρουμανία (75%) και τη Βουλγαρία (74%).

Στην Πολωνία ο αριθμός είναι 62%, στην Πορτογαλία 56%, στην Ελλάδα 53% και τέλος στην Ιταλία, 51%.

Πηγή: eurActive.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…