Newsroom

Newsroom

«Πόλεμος» Ν. Σοφιανού και υποψήφιου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αφορμή δημοσίευμα για ρατσιστικές δηλώσεις

Το στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας κάνει λόγο για «όργιο διαστρέβλωσης» των λεγομένων του, αναφερόμενος σε άρθρο του Θεόδωρου Μεγαλοοικονόμου στην efsyn.gr

4747501

Με βαρείς χαρακτηρισμούς απαντά ο Νίκος Σοφιανός στα όσα του προσάπτει σε άρθρο του ο Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο» Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου αποκάλεσε σε άρθρο του τον υποψήφιο δήμαρχο της Λαϊκής Συσπείρωσης «σταλινοφασίστα», ενώ τον κατηγόρησε για ρατσιστικές απόψεις.

Από την πλευρά του ο Νίκος Σοφιανός, εξέδωσε ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής: 

«Ο Θ. Μεγαλοοικονόμου, σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών, κάνοντας προφανώς τον εκπρόσωπο του ενός από τους δύο συνδυασμούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δήμο της Αθήνας, προχωρά σ’ ένα όργιο διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ, που επανειλημμένα έχουν διατυπωθεί στο δημόσιο λόγο, προσθέτοντας και μπόλικο πρωτόγονο αντικομμουνισμό. Ο στόχος είναι να καλύψει τα αδιέξοδα που έχουν οι συνδυασμοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα.

Η διαστρέβλωση αφορά τις θέσεις του ΚΚΕ και της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για το οργανωμένο έγκλημα στην Αθήνα, την αντιμετώπιση οργανωμένων συμμοριών, ημεδαπών και αλλοδαπών, από την Αστυνομία, που είναι η δουλειά της.

Έχουμε επανειλημμένως καταγγείλει το καθεστώς κερδοσκόπων “αλληλέγγυων” και ΜΚΟ, με τις καταλήψεις κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας και στην Αχαρνών, που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες, στοιβάζοντας τους σε απάνθρωπες συνθήκες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ευθύνη της κυβέρνησης να στεγάσει και να στηρίξει με ανθρώπινους όρους αυτόν τον κόσμο.

Ο Θ. Μεγαλοοικονόμου, αναμασώντας τα γνωστά αντικομμουνιστικά στερεότυπα, που χρησιμοποιούν και οι χρυσαυγίτες, περί Στάλιν και σταλινοφασιστών, φέρνει στα μέτρα του τις θέσεις μας, πράγμα που δεν έκανε ούτε η υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μιλώντας στην εκδήλωση μετά από εμένα».

Νωρίτερα, στην efsyn.gr είχε δημοσιευτεί το άρθρο του Θεόδωρου Μεγαλοοικονόμου, το οποίο τιτλοφορείται «Πρωτοφανείς δηλώσεις του Ν. Σοφιανού» και έχει ως εξής:

«Πρωτοφανείς ρατσιστικές δηλώσεις από τον Νίκο Σοφιανό του ΚΚΕ. Ζητά εκκένωση των καταλήψεων για πρόσφυγες και ένταση της αστυνομικής καταστολής προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.
Ο δημοτικός συνδυασμός Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα (ΑΑ), πήρε μέρος σε μια συγκέντρωση κατοίκων που είχε οργανώσει την Πέμπτη, 9/5, ο εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής Αγ. Παύλου/Σταθμού Λαρίσης. 

Η συγκέντρωση, στην οποία παραβρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, έγινε στην πλατεία γύρω από την εκκλησία του Αγ. Παύλου, η οποία βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής (που είναι απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης).

Είχαν κληθεί, με επίσημη πρόσκληση, μόνο τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι, ο Μπακογιάννης, ο Ηλιόπουλος, ο Γερουλάνος και ο Σοφιανός του ΚΚΕ. Έγινε, ωστόσο, δεκτό από τους οργανωτές, μετά από «επίμονο αίτημα» της ΑΑ, να πάρει κανονικά το λόγο και η Ντίνα Ρέππα. 

Τέθηκαν από τους οργανωτές (όπως και εν συνεχεία από παρεμβαίνοντες κατοίκους) μια σειρά από ερωτήματα, που είχαν να κάνουν με ζητήματα ασφάλειας στην καθημερινότητα και με την εγκληματικότητα, με τα ερειπωμένα και ετοιμόρροπα, διατηρητέα, ή μη, κτίρια (είναι γεμάτη η περιοχή αυτή και όχι μόνο αυτή), για τα πεζοδρόμια και τους δρόμους, για την πιο επωφελή χρήση διαφόρων κτιρίων, για τα σχολεία, για τους τοξικοεξαρτημένους της πλ. Βάθης, για την αυξανόμενη παρουσία προσφύγων και μεταναστών, για την διάσπαρτη λειτουργία διαφόρων ΜΚΟ που σχετίζονται με το προσφυγικό κλπ.

Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα ν’ αναφερθεί κανείς στα όσα είπαν οι υποψήφιοι, που ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, κυμαίνονταν από την κλασικά προεκλογικού χαρακτήρα υποσχετική φρασεολογία, γενικολογία και αοριστολογία, μέχρι το σερβίρισμα, με την κατά το δυνατόν πιο ήπια μορφή, της «κλεισθενικής», φορομπηκτικής, «μετα»μνημονιακής διαχείρισης, η οποία είναι προδιαγεγραμμένη ανεξάρτητα από το ποιος θα βγει δήμαρχος – με έμφαση, φυσικά,  στο ζήτημα της ασφάλειας και την ενίσχυση της αστυνόμευσης όλων των ειδών με την δημοτική αστυνομία την ΕΛ.ΑΣ κ.λπ.  

Εννοείται ότι ξεχώρισε η παρέμβαση τη Ντίνας Ρέππα: έγινε με τρόπο που πραγματικά ακουμπούσε, και απαντούσε (κάτω από ένα ριζικά διαφορετικό πρίσμα και οπτική) στην «αυθόρμητη συνείδηση» των παρευρισκομένων κατοίκων, στα όποιας μορφής ξενόφοβα αντανακλαστικά, στον διάχυτο φόβο και στο βαθύ αίσθημα ανασφάλειας, που διαπερνά τις ζωές όλων και πηγάζει από την βαθιά και αξεπέραστη κρίση του συστήματος, αλλά που, ως πρώτη, αυθόρμητη αντίδραση, προβάλλεται, στον «άλλο», στον διπλανό, στον εξαρτημένο, στον  πρόσφυγα. Και είναι σημαντικό ότι, παρ΄ ότι δεν είχε επίσημα προσκληθεί και η παρουσία της στο «πάνελ» ήταν «εμβόλιμη», στο τέλος χειροκροτήθηκε και πλησιάστηκε για συζήτηση από πολλούς/ές.

Πέρα από αυτό, όμως, αν έχει κάτι πραγματική σημασία να συγκρατήσει κανείς από την εκδήλωση αυτή δεν είναι άλλο από τη παρέμβαση του Σοφιανού, που κυριολεκτικά, αν και ξέρουμε πολύ καλά τι είναι σταλινισμός, μας άφησε όλους και όλες εμβρόντητους/ες. Είπε ο Σοφιανός (κατά λέξη):

– Μια συμμορία Βορειοαφρικανών  λυμαίνεται το κέντρο.

– Γιατί δεν παρεμβαίνει η αστυνομία να ελευθερώσει τους κατειλημμένους χώρους, τα κτίρια στην Αχαρνών 22, στην Αχαρνών  και Σουμερλή και το Plaza – έτσι το είπε, Plaza (είναι το City Plaza. Και, όπως γνωρίζομε όλα αυτά τα κτίρια είναι καταλήψεις που φιλοξενούν πρόσφυγες).

-Η Αχαρνών, από πλ. Βάθης μέχρι Αγ. Παντελεήμονα είναι μια μακριά Λαϊκή Αγορά… γιατί δεν παρεμβαίνει η αστυνομία; (υπ’ όψιν ότι πρόκειται για την περιοχή όπου, από πολλά χρόνια, έχουν καταστήματα μετανάστες, πολλοί/ές Ρομά πουλούν στο δρόμο διάφορα τρόφιμα, λαχανικά, φρούτα κ.λπ.).

Η όποια εγκληματικότητα και παραβατικότητα, για τον Σοφιανό, οφείλεται στους μετανάστες και στους πρόσφυγες. Σ’ αυτούς μόνο αναφέρθηκε.

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο (γιατί μιλούν από μόνες τους) αυτές οι πρωτοφανείς, ρατσιστικές δηλώσεις του Σοφιανού, μέλους του Π.Γ. του ΚΚΕ-δηλαδή, δηλώσεις του ΚΚΕ. 

Ο όρος «σταλινοφασίστας» πιθανόν να θεωρείται από πολλούς, «πολιτικά και επιστημονικά» ως  «μη ορθός». Απλώς, όταν ακούς τον Σοφιανό, σου «βγαίνει» αυθόρμητα…

Πάντως, ο επίλογος στην παρέμβαση της Ντίνας Ρέππα (την οποία ακολούθησε το χειροκρότημα), αφού σχολίασε τα περί των ερειπωμένων κτιρίων, που σχεδόν όλα μπορούν να διατηρηθούν, ν’ αναπλαστούν και να γίνουν κατοικίες για άστεγους, πρόσφυγες κ.λπ., ήταν ότι «ένα μόνο κτίριο πρέπει να κατεδαφιστεί, τα γραφεία της μιας και μόνης εγκληματικής οργάνωσης στην περιοχή, που είναι η Χρυσή Αυγή». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η efsyn.gr δημοσίευσε αργότερα και την απάντηση του Νίκου Σοφιανού.

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…