Ποιός θα εξηγήσει στον Λοβέρδο ότι… βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ένα χρόνιο σύμπτωμα των πολιτικών, είναι η αδυναμία τους να διαγνώσουν πότε πρέπει να αποχωρούν. Πότε έρχεται η ώρα να πατήσουν φρένο στη διαδρομή τους στον δημόσιο βίο, και να παραμερίσουν, ανοίγοντας τον δρόμο για νεότερους.

57399ce81dc524976b8b46e4

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Ο αντίλογος φυσικά είναι ισχυρός. Κανένας πολιτικός δεν παραμένει στη Βουλή… με το ζόρι. Οι πολίτες τον εκλέγουν. Δηλαδή, όλοι εμείς. Σωστό και αυτό.

Μόνο που, με τον τρόπο που ασκείται η πολιτική στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει ουσιαστική και ποιοτική ανανέωση, χωρίς να τοποθετηθεί κάποιος… φυτευτός από την εκάστοτε ηγεσία ενός κόμματος.

Και κάθε φυτευτός είναι… τοξικός για την κοινωνία και το μέλλον μας, επομένως η ιδρυματοποίηση συνεχίζεται και ανακυκλώνεται.

Ας σταθούμε ως ζωντανό παράδειγμα στον Ανδρέα Λοβέρδο. Τον καθηγητή που έγινε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε στο “αφήγημα Βενιζέλου” για συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, διεκδίκησε την ηγεσία του Κινήματος, έχασε από τη Φώφη Γεννηματά, νωρίτερα είχε κάνει το δικό του κόμμα, έπεσε στα βράχια, συνεχίζει…

Κουραστικό δεν ακούγεται όλο το παραπάνω; Υπό κανονικές συνθήκες, θα αποτιμούσε κάποιος ως σημαντική την παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου στον δημόσιο βίο, με τα θετικά και τα αρνητικά του, θα διέγνωνε πως “ό, τι είχε να δώσει, το έδωσε”, και θα τον παρότρυνε να αποσυρθεί.

Ποιός… γενναίος θα το πράξει λοιπόν; Γιατί, δυστυχώς για έναν πολιτικό με βαθιά γνώση των θεμάτων και ακαδημαϊκή κουλτούρα, η παρουσία του πλέον λειτουργεί περισσότερο ως ανατροφοδότης των… αντιπάλων.

Όσοι τον είδαν το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή “Ακραίως” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, δεν έχουν παρά ελάχιστες αμφιβολίες.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχοντας αναγκαστεί να διολισθήσει σε μια δημόσια ρητορική που, αν την υιοθετούσε κάποιος από τους φοιτητές του στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, θα του είχε… απαγορεύσει την είσοδο, λειτουργεί και εκείνος σήμερα ως “χορηγός” του ΣΥΡΙΖΑ.

Και δεν είναι βεβαίως ο μόνος. Εκείνος ωστόσο διαθέτει την ορθή κρίση να το καταλάβει. Αρκεί να του το εξηγήσει κάποιος, χωρίς εμπάθειες και φορτίσεις…

Πηγή: ysterografa.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…