Newsroom

Newsroom

Ποιοι βουλευτές έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό

Οι βουλευτές Βασίλης Κικίλιας, Μαρία Ρεπούση και Βασίλης Καπερνάρος είναι οι τρεις βουλευτές που ελέγχονται για τα εμβάσματα στο εξωτερικό,…

repousi kapernaros kikilias

Οι βουλευτές Βασίλης Κικίλιας, Μαρία Ρεπούση και Βασίλης Καπερνάρος είναι οι τρεις βουλευτές που ελέγχονται για τα εμβάσματα στο εξωτερικό, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση δεν πρόκειται για τρεις βουλευτές από τη ΝΔ, όπως είχε διαρρεύσει στην Τύπο από το iefimerida.gr που είχε βγάλει και το όνομα του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Ιωαννίδη, αλλά για έναν, τον Βασίλη Κικίλια, μία της ΔΗΜΑΡ, τη Μαρία Ρεπούση, και έναν των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τον Βασίλη Καπερνάρο.

«Οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τονίζεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχει το κατά πόσο τα ποσά καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων και δεν έχει στοιχεία ή την αρμοδιότητα για έλεγχο πόθεν έσχες. «Συνεπώς, και ως προς αυτό το σκέλος, τα δημοσιεύματα είναι ανακριβή» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρεται πως η διαδικασία ελέγχου κάποιων εξ αυτών των υποθέσεων είναι σε εξέλιξη και ενδεικτικά υπογραμμίζεται πως η υπόθεση του κ. Κικίλια είναι στις 531 στοχευμένες υποθέσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Κικίλιας προσκόμισε κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης από την Εφορία στις 15 Απριλίου 2013 στην αρμόδια ΔΟΥ Γλυφάδας πλήρη στοιχεία δικαιολόγησης, τα οποία ελέγχονται με την τωρινή διαδικασία. «Η ολοκλήρωση των ελέγχων θα γίνει το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα παρερμηνείας» αναφέρει το υπουργείο.

Τέλος, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου είναι λάθος να θεωρηθεί πως υπάρχει παραβατική συμπεριφορά. Προς τούτο, θυμίζει ότι στις 44 υποθέσεις που πρόσφατα ελέγχθηκαν μόνο οι 12 ή το 27% κατέδειξαν αποκρυβέντα εισοδήματα και ότι η πλειοψηφία των εμβασματούχων παρείχε πλήρη δικαιολόγηση των ποσών των εμβασμάτων.

Διαβάστε επίσης: Δηλωμένα τα χρήματα λέει ο Β. Κικίλιας

Ο Κικίλιας επαναπάτρισε τα χρήματα

Όλα νόμιμα λέει η Μ. Ρεπούση

Β. Καπερνάρος: Στην Ελλάδα τα χρήματά μου, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη