Ποιοι βρίσκονται πίσω από τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

Πλήθος κόσμου αναμένεται να συγκεντρωθεί αύριο Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο αναφορικά με το όνομα της ΠΓΔΜ. Αν και, σύμφωνα και με τελευταία δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του news247.gr φαίνεται πως σχεδόν επτά στους δέκα Έλληνες επιθυμούν κοινά αποδεκτή λύση για τη γείτονα χώρα, φαίνεται πως πολλοί είναι εκείνοι που ακόμη και σήμερα προσπαθούν και θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν το πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων.

5a60d3e11dc524b3618b45ad 1

Ουκ ολίγοι πατριδοκάπηλοι και δυστυχώς πολλοί αυτοαποκαλούμενοι πατριώτες στην πραγματικότητα όμως νεοναζιστές είναι έτοιμοι να καπηλευτούν το αγνό συναίσθημα πολλών που την Κυριακή θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια. Στα συλλαλητήρια τα οποία συνδράμουν παρασκηνιακά διάφοροι πατριδοκάπηλοι του περιβάλλοντος Σαμαρά, εκτός εκείνων που πράγματι αισθάνονται να θίγονται από το ενδεχόμενο να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στο όνομα της ΠΓΔΜ, δεν συμμετέχουν άλλωστε άγνωστα πρόσωπα.

Ενδεικτικό του τι επιδιώκεται είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Χρυσή Αυγή έχει ναυλώσει δεκάδες πούλμαν τα οποία πρόκειται να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη. Γίνεται αντιληπτό, ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα θα επιχειρήσει να καπελώσει τις συγκεντρώσεις και να εκμεταλλευτεί μια πιθανή μεγάλη συμμετοχή για να διαμορφώσει την προπαγάνδα της.

Ενδιαφέρον προκαλούν επίσης τα ονόματα των ομιλητών. Σύμφωνα με όσα διαρρέονται ένας εξ αυτών θα είναι ο επιχειρηματίας Στέργιος Καλόγηρος. Το όνομα του είναι γνωστό στη βόρειο Ελλάδα αφού πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα, ενώ κατά το παρελθόν έχει υπάρξει υποψήφιος με την Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα ο κ. Καλόγηρος είναι και κουμπάρος του Άδωνη Γεωργιάδη και της Ευγενίας Μανωλίδου οι οποίοι έχουν βαφτίσει την εγγονή του.

Άλλος ομιλητής είναι ο Κώστας Καραΐσκος, ένας εξ εκείνων που πρωτοστάτησαν στις διαμαρτυρίες για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, ενώ παρών θα δηλώσει και ο γνωστός παπα-Ανδρέας ο οποίος αν κι έχει συγκρουστεί ανοιχτά με τη Χρυσή Αυγή, είναι γνωστός για τις σχέσεις του με το εθνικοπατριωτικό μέτωπο και για τη διαφωνία του να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στο όνομα της ΠΓΔΜ.

Εκεί θα βρίσκεται επίσης ο Νίκος Λυγερός ο οποίος έγινε γνωστός και για τη στενή του συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται για έναν εκ των τριών καθηγητών που συνέταξαν την έκθεση για τον ορυκτό πλούτο της χώρας και που βρίσκεται στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού. Εμφανίζεται επίσης ως ο άνθρωπος που διάβασε το σχέδιο Ανάν των 10.000 σελίδων, εντόπισε επακριβώς τις αντιφάσεις και συνέταξε μια έκθεση την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο.

Ομιλητής θα είναι τέλος και ο γνωστός στρατηγός, επίτιμος αρχηγός Στρατού και υπουργός Άμυνας το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2012, Φράγκος Φραγκούλης. Ο Φραγκούλης επίσης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο, αφού κινήθηκε για μεγάλο διάστημα στο περιβάλλον του πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκου, ενώ έχει στενές σχέσεις και με ανθρώπους της Εκκλησίας. Λέγεται μάλιστα ότι για μεγάλο διάστημα ο Μπαλτάκος τον «προωθούσε» για ηγέτη του «νέου μεγάλου κόμματος της δεξιάς».

Ενδεικτική πάντως του πολιτικού λόγου του Φράγκου Φραγκούλη είναι η ομιλία του σε εκδήλωση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου ενάντια στους πρόσφυγες, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Σε αυτή την εκδήλωση ο Φραγκούλης μίλησε μεταξύ άλλων για σχέδιο της Τουρκίας για ‘’επανασύσταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με εκατομμύρια μουσουλμάνους να μπαίνουν στην χώρα μας’’, για την πρόθεση της Άγκυρας για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο ενώ παράλληλα στιγμάτισε την πολιτική της Ε.Ε. στο προσφυγικό λέγοντας πως ‘’αυτό δεν είναι Ε.Ε. αλλά δούρειος ίππος για την εθνική μας υπόσταση’’.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…