Ποινική δίωξη στον αρχιμανδρίτη Μπούμπα για το "φαγοπότι" στο Γηροκομείο Αθηνών

Ποινική δίωξη εις βάρος του αρχιμανδρίτη Μπούμπα καθώς και άλλων δυο μελών του Δ.Σ του Γηροκομείου Αθηνών για το όργιο κακοδιαχείρισης, άσκησε η Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών. Τα δεκάδες αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του

ligo prin to telos sinehizoun na vithizoun to girokomeio2

Ποινική δίωξη εις βάρος του αρχιμανδρίτη Μπούμπα καθώς και άλλων δυο μελών του Δ.Σ του Γηροκομείου Αθηνών για το όργιο κακοδιαχείρισης, άσκησε η Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών. Τα δεκάδες αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του HOT DOC και του koutipandoras.gr για τη σκανδάλωδη υπόθεση του Γηροκομείου Αθηνών πυροδότησαν την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς ρίχνοντας ταυτόχρονα φως σε μια υπόθεση που φαντάζει βαρέλι δίχως πάτο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος, άσκησε ποινική δίωξη για απιστία και υπεξαίρεση ποσών πάνω από 120.000 ευρώ σε τρία μέλη του Δ.Σ του Γηροκομείου Αθηνών. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελεήμονος Εταιρείας του Γηροκομείου, αρχιμανδρίτη Προκόπιο Μπούμπα καθώς και άλλα δυο μέλη, τον Αντώνη Διονυσόπουλο και τον Μανώλη Γρινιεζάκη.


Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

1.    Απιστία σχετική με την υπηρεσία, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

2.    Υπεξαίρεση στην υπηρεσία, το αντικείμενο της οποίας έχει αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

3.    Υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που το έχουν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου, το συνολικό αντικείμενο της οποίας υπερβαίνει σε ποσό τις 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση

4.    Απιστία, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

 

 

Στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς

Και τα τρία μέλη του Γηροκομείου αναμένεται να προσέλθουν για απολογία στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς τις επόμενες μέρες, ενώ βάσει των αδικημάτων, που είναι διαρκή και δεν παραγράφονται, περιγράφεται σύσταση συμμορίας και οι κατηγορούμενοι απειλούνται με φυλάκιση αρκετών χρόνων.

Έντονο ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι παρά τον εξονυχιστικό έλεγχό τους από τη Δικαιοσύνη, ο αρχιμανδρίτης Μπούμπας καθώς και τα άλλα δυο μέλη του Δ.Σ παραμένουν στις θέσεις τους καλυπτόμενοι βάσει του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και του Αστικού Κώδικα. Σύμφωνα με αυτόν, είναι αδύνατον να μετακινηθούν από τη θέση τους εκτός αν υπάρχει αντίστοιχη απόφαση δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Οκτώβριο του 2014 ο αρχιμανδρίτης Μπούμπας είχε συλληφθεί, καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για οφειλές στην εφορία που ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, φαινόταν να υπάρχει και οφειλή της Ελεήμονος Εταιρίας προς το ΙΚΑ που ξεπερνούσε τα 8 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος του Γηροκομείου, είχε μεταφερθεί τότε στην Ευελπίδων προκειμένου να περάσει Αυτόφωρο.

 

Διαβάστε αναλυτικά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του HOT DOC και του koutipandoras.gr για το ατελείωτο «φαγοπότι», τα εκατοντάδες ακίνητα της Ελεήμονος Εταιρείας και τα αστρονομικά ποσά που έκαναν φτερά τα τελευταία χρόνια από τα ταμεία του Γηροκομείου Αθηνών.

 

Πρόστιμο μισού εκατομμυρίου για πλαστά τιμολόγια στο Γηροκομείο

Εκατομμύρια λόγοι για να το διοικείς

Το «ξεσκονίζουν» μετά από τις αποκαλύψεις του Hot Doc

Τα «φαντάσματα» που στοιχειώνουν το Γηροκομείο

Λίγο πριν το τέλος συνεχίζουν να βυθίζουν το γηροκομείο

Η διοίκηση του Γηροκομείου ξεπουλάει παράνομα περιουσία λίγο πριν φύγει

 

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…