Newsroom

Newsroom

Ποινική δίωξη κατά του πρώην γ.γ της FIFA και του προέδρου της Παρί

Η εισαγγελία της Ελβετίας ξεκίνησε ποινική διαδικασία εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βαλκ και του πανίσχυρου γενικού διευθυντή των μέσων μαζικής ενημέρωσης του Κατάρ και προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί.

59dfbb081dc524b9118b45a5

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται στο πλαίσιο εκτεταμένης έρευνας σχετικά με τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Η ποινική διαδικασία ξεκίνησε μετά τη συνεργασία της εισαγγελίας της Ελβετίας με τις αρχές της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας.

«Υπάρχει υποψία ότι ο Ζερόμ Βαλκ δέχθηκε αδικαιολόγητα πλεονεκτήματα από επιχειρηματία, στον τομέα των αθλητικών δικαιωμάτων, αναφορικά με τη διανομή τηλεοπτικού σήματος για ορισμένες χώρες, ενόψει των Παγκοσμίων Κυπέλλων της FIFA του 2018, του 2026 και του 2030 και από τον Νασέρ Αλ-Κελαιφί για τα τηλεοπτικά δικαιώματα για ορισμένες χώρες, στα Μουντιάλ του 2026 και του 2030», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα (12/10) από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας (OAG).

Τον Μάρτιο του 2016, ο Βαλκ είχε θεωρηθεί ύποπτος από την OAG για κακοδειαχείρηση, καθώς και για άλλα αδικήματα, με τον πρώην πανίσχυρο παράγοντα να αρνείται τότε κάθε ανάμειξή του σε παραβατικές δραστηριότητες.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…