Ποινή φυλάκισης 12 μηνών για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πειραιά στον πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της δυσφήμησης, ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει ο πρώην διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Νίκος Στρόμπλος.

579f5c321dc5243e1c8b4970

Η δίκη, που έγινε σε τεταμένο κλίμα χωρίς την παρουσία του κ. Γεωργίου, ουσιαστικά επιβεβαίωσε την πρωτόδικη ποινή θεωρώντας ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. δυσφήμησε τον υφιστάμενό του.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2014 όταν ο Α. Γεωργίου στην επίσημη σελίδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. στο Διαδίκτυο ανήρτησε «δελτίο Τύπου» στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα με το οποίο καταφερόταν κατά της προηγούμενης διοίκησης της ΕΣΥΕ και συγκεκριμένα κατά του αείμνηστου επικεφαλής του καθηγητή Μανώλη Κοντοπυράκη και του διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών Ν. Στρόμπλου υποστηρίζοντας ότι έγιναν «αλχημείες» την περίοδο 2004-2009.

Ο κ. Στρόμπλος, ο οποίος υπηρετεί ακόμη σε διευθυντική θέση στην ΕΛ.ΣΤΑΤ., προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, η οποία τον δικαίωσε και στο βαθμό του Εφετείου δικάζοντας τον κ. Γεωργίου σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης προσήλθαν ένας Ιταλός αξιωματούχος της Eurostat και η Μιράντα Ξαφά, η οποία υποστήριξε ότι ορθώς ο κ. Γεωργίου εξέδωσε το επίμαχο δελτίο Τύπου. Στις ερωτήσεις του δικηγόρου του κ. Στρόμπλου και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου εάν η κυρία Ξαφά, η οποία υπηρετούσε στο ΔΝΤ έως το 2009, είχε επισημάνει στις τότε κυβερνήσεις περιπτώσεις αλχημειών, απάντησε ότι δεν είχε πράξει κάτι τέτοιο γιατί δεν ήταν στα όρια των αρμοδιοτήτων της.

Από την πλευρά του ο πρώην γενικός γραμματέας του υπ. Οικονομικών επί κυβερνήσεων Καραμανλή κ. Γιώργος Κουρής κατέθεσε ότι την περίοδο 2004-2009 όχι μόνο δεν έγινε καμία στατιστική παρέμβαση, αλλά επιπλέον η οικονομία φορτώθηκε τα κρυμμένα ελλείμματα της περιόδου Σημίτη μέσω του ομολόγου της Goldman Sachs αλλά και της μετάθεσης πληρωμών των εξοπλιστικών ύψους 8,6 δισ. που επιβάρυναν το δημόσιο χρέος.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…