Newsroom

Newsroom

Ποια είναι αυτά τα κωλόπαιδα;

"Πιο θυμωμένοι όμως, πράγμα φυσικό, είναι οι ίδιοι οι βαρόνοι. Πρώτον, διότι τους παίρνουν το κωνσταντινάτο μιας τερατώδους εξουσίας, την οποία τόσα χρόνια κατέχουν χωρίς καμιά άδεια και δημοκρατική νομιμοποίηση.

57bc2faf1dc524b76a8b4567 1

Του Θανάση Καρτερού

Δεύτερον, γιατί τους κόπηκαν τα θαλασσοδάνεια. Τρίτον, γιατί για να αποκτήσουν άδεια πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη. Τόσο βαθύτερα, όσο πιο δίκαιος και διαφανής είναι ο διαγωνισμός που επέρχεται…”

Είναι θυμωμένοι. Οι διατεταγμένοι εκπρόσωποι των βαρόνων, που στη χθεσινή πρόβα για τις τηλεοπτικές άδειες έκαναν τα ζόρικά τους. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι των βαρόνων, που έχουν ανεβεί στα κεραμίδια. Μητσοτάκης: “Θα αποκαταστήσουμε την τηλεοπτική τάξη καταργώντας τον νόμο της σημερινής κυβέρνησης”. Φώφη: “Ο καθεστωτισμός δεν θα περάσει”. Σταύρος: “Όχι στη νέα διαπλοκή”-με την παλιά δεν έχει πρόβλημα.

Πιο θυμωμένοι όμως, πράγμα φυσικό, είναι οι ίδιοι οι βαρόνοι. Πρώτον, διότι τους παίρνουν το κωνσταντινάτο μιας τερατώδους εξουσίας, την οποία τόσα χρόνια κατέχουν χωρίς καμιά άδεια και δημοκρατική νομιμοποίηση. Δεύτερον, γιατί τους κόπηκαν τα θαλασσοδάνεια. Τρίτον, γιατί για να αποκτήσουν άδεια πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη. Τόσο βαθύτερα, όσο πιο δίκαιος και διαφανής είναι ο διαγωνισμός που επέρχεται.

Εδώ που τα λέμε έχουν όμως ένα δίκιο. Το κράτος τους έδωσε τη δυνατότητα να λειτουργούν στο τσάμπα. Το κράτος τους έδωσε άπειρες παρατάσεις. Το κράτος δεν άσκησε κανέναν έλεγχο στα τραπεζικά τους δάνεια, όταν δεν τα διευκόλυνε κιόλας. Το κράτος τους έδωσε με ψίχουλα και χωρίς διαγωνισμό την Digea. Το κράτος έκλεισε την ΕΡΤ βγάζοντας από τη μέση έναν σημαντικό ανταγωνιστή τους. Το κράτος υπήρξε τόσα χρόνια φίλος και προστάτης.

Τώρα έρχεται το κράτος και όχι μόνο δεν χαρίζει, αλλά ζητάει κι από πάνω. Ερωτά λοιπόν ο κάθε έντιμος βαρόνος: “Πώς καταργείτε, κύριοι, τη συνέχεια του κράτους;”. Ερώτημα το οποίο πήρε μαχητική μορφή με την αναφώνηση πολύ θυμωμένου καναλάρχη ενώπιον αρκετών αλλά όχι αρκετά εχέμυθων συνεργατών του: “Ποια είναι αυτά τα κωλόπαιδα, που βάζουν ΕΜΕΝΑ να τρέχω σε διαγωνισμούς και να τους πληρώνω για το κανάλι ΜΟΥ;”.

Ποια είναι, για; Προσέξτε: Θα πάνε οι… -ούτε τα ονόματά τους τολμώ να αναφέρω επί ματαίω- στη Συγγρού. Στις έξι το πρωί! Θα τους πάρουν τα κινητά. Θα τους κλείσουν σε ένα δωμάτιο. Θα τους φυλάνε. Θα τους συνοδεύουν και στην τουαλέτα. Και θα ξηλωθούν εκατομμύρια για μια άδεια που τους ανήκει. Δικαιωματικά. Πώς έτσι διωκόμενοι να μην βλέπουν στους διώκτες όχι απλώς καθεστωτισμό, αλλά κρατισμό, μπολσεβικισμό, σταλινισμό; Εντάξει, χωρίς μουστάκι…

Φοβάμαι, όμως, ότι θα το πιούν το πικρό ποτήρι. Άνω σχώμεν τας καρδίας, κύριοι. Διότι, όπως ακούω, τα κωλόπαιδα είναι πολύ επίμονα…

πηγη Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…