Πλειστηριασμοί: Πέντε τραυματίες και προσαγωγές έξω από συμβολαιογραφείο (εικόνες)

Η αστυνομία προέβη σε εκτεταμένη χρήση χημικών έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στη Θεμιστοκλέους και προχώρησε σε πέντε προσαγωγές ενώ τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας φωτορεπόρτερ

5aa939061dc524990a8b45bf

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας, του ΕΠΑΜ, καθώς και του ευρύτερου κινήματος κατά των πλειστηριασμών, έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους, στα Εξάρχεια.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες είχαν αποκλείσει την είσοδο. Όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ενώ κάποιοι έριχναν αυγά και σκουπίδια στις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι τελευταίοι απάντησαν με τη χρήση γκλομπ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας φωτορεπόρτερ. Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΕ, η οποία μαζί με τις άλλες συλλογικότητες κατηγορούν τους συμβολαιογράφους ότι λένε ψέμματα,   στο συμβολαιογραφείο ήταν προγραμματισμένοι οι εξής πλειστηριασμοί:  

  • Διαμέρισμα 71 τ.μ. στον Κορυδαλλό για χρέος 50.000 ευρώ, με πρώτη προσφορά 45.000 ευρώ.
  • Αγροτεμάχιο 520 τ.μ. για χρέος 100.000 ευρώ, με πρώτη προσφορά 30.000 ευρώ.
  • Υπόγειο 194 τ.μ. για κατάσχεση 50.000 ευρώ, με πρώτη προσφορά 42.500 ευρώ.
  • Οικόπεδο 386 τ.μ. με οικία 25 τ.μ. στη Νέα Πέραμο για χρέος 99.000€ ευρώ, με πρώτη προσφορά 85.000 ευρώ.

Από την άλλη, από το πρωί ο Σύλλογος των συμβολαιογράφων έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, σχετικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή της Σόλωνος, ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, παρέχοντας τις πληροφορίες εκείνες που είναι άκρως σημαντικές για τη διεξαγωγή συγκεκριμένων πλειστηριασμών και που όπως φαίνεται δεν έχουν γίνει απολύτως κατανοητές από τους διοργανωτές της εκδήλωσης διαμαρτυρίας. Πρόκειται για τέσσερις πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα σε συμβολαιογράφο στην εν λόγω περιοχή και οι οποίοι αφορούν οφειλές από επιχειρηματικά δάνεια υψηλότερων των 200.000 ευρώ (800.000, 420.000, 222.000 και 225.000).

Επίσης, ένας και μόνο πλειστηριασμός αφορά οίκημα, το οποίο βρίσκεται στον Κορυδαλλό και δεν είναι η πρώτη κατοικία του οφειλέτη, ο οποίος διαμένει στη Βούλα Αττικής. Οι υπόλοιποι τρεις πλειστηριασμοί αφορούν υπόγεια κτίσματα και αγροτεμάχια, τα οποία επίσης δεν αποτελούν πρώτη κατοικία των οφειλετών. Ως εκ τούτου, διαπιστώνουμε μετά λύπης μας ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από τους διοργανωτές των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας δεν είναι πλήρη επιδιώκοντας να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις. Ως θεματοφύλακες όμως της νομιμότητας και της συγκεκριμένης διαδικασίας θα εξακολουθήσουμε να παρέχουμε διευκρινήσεις προκειμένου ο Έλληνας πολίτης να μαθαίνει τα πραγματικά στοιχεία των προγραμματισμένων πλειστηριασμών».

Δείτε φωτογραφίες από την ένταση έξω από το συμβολαιογραφείο:











Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…