Newsroom

Newsroom

Πιτέλα: Προτεραιότητα στα αδύναμα στρώματα, όπως οι άνεργοι νέοι στην Ελλάδα

Πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερη σημασία στον άνθρωπο και στα αδύναμα στρώματα όπως για παράδειγμα οι άνεργοι νέοι στην Ελλάδα στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την Ευρώπη, τονίζει με αποκλειστική τηλεοπτική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα.

580890ba1dc5241d1c8b4844

Για τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο ημικύκλιο του Σρασβούργου, η Ευρώπη δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι «μπορεί να είναι υπό τις εντολές της Γερμανίας».

«Εμείς επιθυμούμε να ισχυροποιήσουμε την Ευρώπη στο σύνολο της, και να μην έχει μόνο έναν που δίνει εντολές. Αυτό δεν μπορεί να υπάρχει ούτε ως σκέψη να λειτουργεί η Ευρώπη γερμανικά. Αντιθέτως είναι πολύ σημαντικό να οικοδομήσουμε μία Ευρώπη με ισότιμα μέλη και η Γερμανία να έχει το δικό της ρόλο και να γίνονται σεβαστά ως οντότητα όλα τα κράτη μέλη».

Στην ερώτηση «τι καινούριο μπορεί να φέρει η σημερινή ομιλία του Προέδρου της Επιτροπής στην Ευρώπη», ο Τζιάνι Πιτέλα δηλώνει:

«Εμείς δίνουμε την προσοχή μας στις όψεις τις πιο ανθρώπινες του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Σκέφτομαι την Ελλάδα. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί νέοι άνεργοι που ζουν πολλοί σε συνθήκες φτώχειας και μιζέριας, μια κατάσταση καρπό της λιτότητας εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ώρα για την Επιτροπή να παρέμβει και να το αντιμετωπίσει και να αλλάξει την κατάσταση. Πώς να αντιμετωπίσει για παράδειγμα το μέλλον του με 550 ευρώ τον μήνα ένας νέος που θα επιθυμούσε ένα μάστερ. Η Κομισιόν πρέπει να επιχειρήσει να αλλάξει τα πράγματα, ώστε οι νέοι και οι νέες να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στην παιδεία, στους νεωτερισμούς και στην έρευνα. Και γι’ αυτό χρειάζεται ένα επίπεδο επενδύσεων για να μειωθεί το χρέος και να σβήσει για πάντα η πολιτική της λιτότητας. Αυτός είναι ο βασικός άξονας και μετά υπάρχουν και άλλα θέματα όπως η μετανάστευση, τα θέματα της τρομοκρατίας και της ασφάλειας σε μια θεσμική ανακατάταξη ευρωπαϊκή. Αλλά το πρώτο πράγμα είναι να σκεφτόμαστε τους ανθρώπους».

Ερωτηθείς αν αυτό είναι το όραμα της αριστεράς, ο Τζ. Πιτέλα απαντά: “Αυτό είναι το όραμα των σοσιαλιστών. Οι σοσιαλιστές είναι σοσιαλιστές γιατί σκέφτονται τον άνθρωπο. Τον προβληματισμό για τις ανάγκες των πιο αδύναμων ατόμων”.

Τέλος, ο Τζ. Πιτέλα εκφράζει την άποψη ότι τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει ο άνεμος σχετικά με τις μετωπικές συγκρούσεις με την Ελλάδα. “Περάσαμε από μια λιτότητα της τρόικας σε μια κατάσταση πολύ καλύτερη λόγω των προσπαθειών των φίλων Ελλήνων αλλά και των παρεμβάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Και είναι σημαντικό αυτή η θετική φάση να είναι ανοικτή και να ισχυροποιηθεί γιατί η Ελλάδα αποτελεί ένα θεμελιώδη λίθο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει δικαίωμα να μπορεί κυρίαρχα να δημιουργήσει μόνη της το μέλλον της”.

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…