Newsroom

Newsroom

Πιο ανεκτικό το Κρεμλίνο στις πρόσφατες διαδηλώσεις Ναβάλνι

To «δώρο» που είχε υποσχεθεί ο Αλεξέι Ναβάλνι, στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, στην 65η επέτειο των γενεθλίων, όταν πριν λίγες μέρες είχε συλληφθεί έξω από το σπίτι του, ενώ πήγαινε να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Νίζνι Νόβγκοραντ, ήταν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σε 80 πόλεις της Ρωσίας το περασμένο Σάββατο, με την προτροπή του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης.

59dbafa11dc52407508b48be

Οι διαδηλώσεις, έγιναν αλλά κατά γενική ομολογία, παρά τις 260 συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις, ήσαν γενικά ειρηνικές, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Nezavisimaya Gazeta». Οι περισσότεροι συλληφθέντες ήταν οι συντονιστές του επιτελείου του Ναβάλνι και οι πιο δραστήριοι εθελοντές του, αλλά αφέθηκαν εν συνεχεία ελεύθεροι, χωρίς να παραπεμφθούν για διάπραξη ποινικών αδικημάτων όπως συνέβαινε στις προηγούμενες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Η ρωσική εφημερίδα αποδίδει την συγκρατημένη στάση της αστυνομίας, στο γεγονός ότι το Σάββατο ήταν ημέρα των γενεθλίων του προέδρου της Ρωσίας και στο γεγονός ότι ήταν δεν ήταν μαζικές από απόψεως συμμετοχής.

Η εφημερίδα ‘Vedomosti’ στο κύριο άρθρο της εκτιμά ότι η χαμηλή συμμετοχή στις διαδηλώσεις και η πιο ανεκτική στάση που έδειξε η αστυνομία στους διαδηλωτές σε σχέση με τον περασμένο χρόνο δεν σημαίνει ότι μπορούμε να μιλάμε για νέα τάση. Προφανώς – γραφεί η εφημερίδα – πρόκειται για ενδιάμεση κατάσταση, από την οποία μπορεί να εξάγει κανείς διάφορα συμπεράσματα.

Η συγκριτικά χαμηλή συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, όπως δηλώνει ο πολιτειολόγος Αλξέι Μάκαρκιν, δεν σημαίνει ότι θα πάψουν να υπάρχουν διαμαρτυρίες. Ο ίδιος μάλιστα λέει ότι οι συλλήψεις του Ναβάλνι και των συνεργατών του στις περιφέρειες της χώρας, με τις οποίες οι αρχές ασφαλείας και η αστυνομία ήθελαν να τους αποδιοργανώσουν αλλά και να αποτρέψουν τις διαδηλώσεις, ήταν στόχος ο οποίος όμως δεν επιτεύχθηκε.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…