Πήγε τον Μάρτιο φυλακή για μισό τόνο χασίς και από τις φυλακές διακίνησε άλλα 107 κιλά

Εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε στην Ελλάδα από την Αλβανία, ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις…

17062014gada

Εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε στην Ελλάδα από την Αλβανία, ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια προωθούσε σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, χρησιμοποιώντας τη χώρα μας σαν ενδιάμεσο διαμετακομιστικό κέντρο.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αττική και Λάρισα, συνελήφθησαν συνολικά 5 μέλη της οργάνωσης, από τα οποία τρεις Έλληνες (μία 57χρονη γυναίκα και δύο άντρες ηλικίας 65 και 41 ετών), καθώς και δύο αλλοδαπές γυναίκες, ηλικίας 39 και 30 ετών, υπήκοοι Ουκρανίας και Ρουμανίας αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, ο 41χρονος Έλληνας και η 39χρονη Ουκρανή εντοπίστηκαν στους Θρακομακεδόνες Αττικής να μεταφέρουν εντός φορτηγό ψυγείο, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 107 κιλών και 100 γραμμαρίων, ενώ αργότερα εντοπίστηκαν στη Λάρισα και συνελήφθησαν η 57χρονη Ελληνίδα μαζί με τον 65χρονο Έλληνα και την 30χρονη Ρουμάνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με ιεραρχική δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους με σκοπό την εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία, σε χώρες της Ευρώπης δια μέσου της Ελλάδας.

Αναφορικά με τους ρόλους των μελών της οργάνωσης προκύπτει ότι, η 57χρονη από κοινού με έναν άλλο Έλληνα που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Πατρών, είχαν ηγετικό ρόλο και ενεργούσαν ως εντολείς των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, προκύπτει ότι τα ναρκωτικά τα τοποθετούσαν σε διαμορφωμένες κρύπτες στο δάπεδο ειδικά μετασκευασμένων φορτηγών – ψυγείων, επιτυγχάνοντας έτσι την ασφαλή μεταφορά και εξαγωγή τους σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης και κυρίως της Μεγάλης Βρετανίας.

Σημειώνεται ότι το αρχηγικό μέλος που είναι έγκλειστο στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών, είχε συλληφθεί στις 13 Μαρτίου στα Εξαμίλια Κορινθίας, μαζί με άλλα 4 άτομα, για εισαγωγή και διακίνηση σχεδόν μισού τόνου χασίς με την ίδια μεθοδολογία και συνέχισε να το κάνει μέσα από τις φυλακές. Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, ενώ στην κατοχή των μελών της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ποσό των 2.550 ευρώ και 13 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή