Newsroom

Newsroom

Πέθανε ο πολυβραβευμένος ποιητής Μαρκ Στραντ

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο πολυβραβευμένος ποιητής Μαρκ Στραντ, ο οποίος μεταξύ άλλων ήταν καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μέλος…

mark strant

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο πολυβραβευμένος ποιητής Μαρκ Στραντ, ο οποίος μεταξύ άλλων ήταν καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας των Τεχνών και των Γραμμάτων και είχε τιμηθεί με το βραβείο Πούλιτζερ, το 1999 για τη συλλογή Blizzard of One.

Ο Στραντ, ο οποίος γεννήθηκε στον Καναδά, αλλά έζησε στις ΗΠΑ και το Μεξικό, απεβίωσε χθες Σάββατο στο σπίτι της κόρης του στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, αναφέρει η Ακαδημία Αμερικανών ποιητών σε ανακοίνωσή της στο Twitter.

Ο Στραντ ανακηρύχθηκε δαφνοστεφής ποιητής (Poet Laureate) των ΗΠΑ, τίτλο που κατείχε κατά το διάστημα 1990-1991.

«Ο Μαρκ Στραντ εθεωρείτο ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς ποιητές της γενιάς του καθώς και επιτυχημένος μεταφραστής και συγγραφέας πρόζας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του μετά τον θάνατό του το ίδρυμα Poetry Foundation, που εκδίδει το περιοδικό Poetry.

Το ίδρυμα αναφέρει ότι η ποίηση του Στραντ χαρακτηρίζεται από γλωσσική σαφήνεια, υπερρεαλιστικά στοιχεία και εμμονή στα θέματα της απουσίας, της απόρριψης και του θανάτου.

Ο Στραντ εξέδωσε την πρώτη ποιητική του συλλογή με τίτλο Sleeping with One Eye Open το 1964.

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…