Newsroom

Newsroom

Πέθανε η χήρα του Ούλοφ Πάλμε

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 87 ετών στη Στοκχόλμη, μετά από ασθένεια,  η Λίζμπεθ Πάλμε, χήρα του δολοφονηθέντος σοσιαλδημοκράτη ηγέτη Ούλοφ Πάλμε.

palme

Η Λίζμπεθ Πάλμε ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 1986 στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας.

Στο πρόσωπο του Κρίστερ Πέτερσον αναγνώρισε τον δολοφόνο του συζύγου της ο οποίος αρχικά καταδικάστηκε. Στο Εφετείο αθωώθηκε γεγονός που συνέβαλε στο να μη συνεχιστούν οι έρευνες, καθώς η Λίζμπεθ Πάλμε είχε χάσει την αξιοπιστία της ως μάρτυρας. 

Ως παιδοψυχολόγος είχε αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών. Διετέλεσε πρόεδρος της Unicef το 1990-1991 και μέχρι το 1999 ήταν πρόεδρος του σουηδικού τμήματος της διεθνούς οργάνωσης.

Το θάνατό της ανακοίνωσαν οι τρεις γιοί της, Μόρτεν, Γιόακιμ και Ματίας Πάλμε. Επιφανείς πολιτικοί ιδιαίτερα από το χώρο του σοσιαλδημοκρατικού κινήματος συλλυπούνται την οικογένεια και με δηλώσεις τους εκφράζουν τη βαθύτατη εκτίμησή τους στο πρόσωπο της εκλιπούσης που υπήρξε μια από τις πιο σεμνές προσωπικότητες της δημόσιας ζωής της χώρας.

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…