Newsroom

Newsroom

"Πέταξε" στην κορυφή του κόσμου η Κατερίνα Στεφανίδη

Η φοβερή και τρομερή Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και διεύρυνε ακόμα περισσότερο την κυριαρχία της στο αγώνισμα, μετά τα χρυσά στο Ευρωπαϊκό του 2016 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

598779b71dc524a97a8b45aa

Η 27χρονη πρωταθλήτρια απέδειξε και στο Λονδίνο πως είναι ανίκητη και ουσιαστικά… δεν απειλήθηκε καν η πρωτιά της και το υψηλότερο σκαλί του βάθρου, επιβεβαιώνοντας πως είναι η «βασίλισσα των αιθέρων». 

Το μετάλλιο που έλειπε από τη… συλλογή της κατάκτησε σήμερα στο Λονδίνο η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η Ελληνίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο επί κοντώ, καθώς επικράτησε της μεγάλης της αντιπάλου, Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) στη διοργάνωση του Λονδίνου.

Η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4.65, 4.75 και 4.82. 

Την ίδια ώρα η βασική αντίπαλος της νέας Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, η Σάντι Μόρις, απέτυχε μία φορά στα 4.82, δύο στα 4.89 κι ως εκ τούτου περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο. Το χάλκινο κατέληξε στην Πεϊνάντο από τη Βενεζουέλα με καλύτερο άλμα στα 4.65.

Βλέποντας, λοιπόν, η Στεφανίδη πως έχει ήδη εξασφαλίσει το μετάλλιο (με την πρώτη της προσπάθεια στα 4.82), έστειλε τον πήχη στα 4.91 και… τρέλανε όλο τον κόσμο με την κορυφαία επίδοση που έχουμε δει ποτέ από Ελληνίδα στο αγώνισμα! 

Δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις σε μια επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. 

Το χάλκινο μετάλιο πήραν δύο αθλήτριες με 4.65μ, η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) που σημείωσε εθνικό ρεκόρ και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), κάτοχος του τίτλου (Πεκίνο 2015). Ο δύο αθλήτριες είχαν τις ίδιες προσπάθειες και μοιράστηκαν το χάλκινο.

Δείτε παρακάτω το άλμα που έδωσε στην Κατερίνα Στεφανίδη το χρυσό μετάλλιο, στα 4.91


Συγχαρητήρια απ’ τον υφυπουργό Αθλητισμού

“Η Κατερίνα Στεφανίδη απέδειξε και απόψε στο Λονδίνο την τεράστια κλάση της κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Πλέον είναι εν ενεργεία παγκόσμια πρωταθλήτρια, πρωταθλήτρια Ευρώπης και χρυσή Ολυμπιονίκης. Η νέα τεράστια επιτυχία της έδειξε στα πέρατα του κόσμου ότι ο ελληνικός αθλητισμός μάχεται και παρά τις δυσκολίες πρωταγωνιστεί! Κατερίνα σε ευχαριστούμε για όσα μας χαρίζεις δίνοντας μας τη δύναμη για να σηκώσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα ψηλά», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Βασιλειάδης. 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…