Newsroom

Newsroom

Περιπέτεια και αίσθημα συναντούν τις ταινίες της εβδομάδας – Τί παίζεται από την Πέμπτη 7 Αυγούστου

Αθήνα Ο αδειούχοι του Αυγούστου έχουν ήδη αρχίσει να εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις, αλλά νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες…

cinema 1

Αθήνα

Ο αδειούχοι του Αυγούστου έχουν ήδη αρχίσει να εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις, αλλά νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες και περιμένουν αυτούς που βρίσκονται στην Αθήνα. Στο πνεύμα προηγούμενων ετών, πρόκειται κυρίως για κωμωδίες ή αισθηματικές ταινίες, ενώ επαναπροβάλλεται το Fear and Desire, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

22 Jump Street

Η «Ομάδα Δράσης 21» υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές νεανικές σειρές και έκανε σταρ πρώτου μεγέθους τον Τζόνι Ντεπ. Αφού μεταφέρθηκε στο σινεμά με τη μορφή κωμωδίας και τους Τζόνα Χιλ και Τσάνινγκ Τέιτουμ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, επιστρέφει για μία ακόμα αστυνομική κωμωδία. Το 22 Jump Street παρακολουθεί τους Σμιντ και Τζένκο σε μία νέα μυστική αποστολή. Οι δύο αστυνομικοί θα κληθούν να ανταλλάξουν τα όπλα τους με κάρτες μέλους σε αδελφότητες κολεγίου, στις οποίες θα πρέπει να εισχωρήσουν για να εξαρθρώσουν μια μυστική οργάνωση.

Σκηνοθεσία: Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ
Πρωταγωνιστούν: Τζόνα Χιλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Πήτερ Στορμάρε

Μια τυχαία συνάντηση

Ο Πιερ είναι παντρεμένος εδώ και 15 χρόνια με δύο παιδιά. Αγαπά τη γυναίκα του και είναι ένας αφοσιωμένος πατέρας. Μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει την Ελζά. Κουβεντιάζουν, γελούν και περνάνε καλά με έναν πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο. Δύο βδομάδες αργότερα, συναντιούνται ξανά, εντελώς τυχαία. 

Η ίδια αμοιβαία έλξη που ένιωθαν στην αρχή, παραμένει εξίσου ισχυρή. Η Ελζά από τη μεριά της έχει έναν απαράβατο κανόνα: «Ποτέ μη μπλέκεις με παντρεμένους» και ο Πιέρ, την ίδια στιγμή, είναι βέβαιος πως θέλει να παραμείνει πιστός στη γυναίκα του. Έτσι, αποφασίζουν από κοινού να τραβήξει ο καθένας το δικό του δρόμο, χωρίς να ανταλλάξουν τηλέφωνα, προτιμώντας να αφήσουν τη ζωή να τα φέρει όπως θέλει εκείνη. 

Όσο όμως η λεπτή γραμμή, ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά συνέβη και σε αυτό που φαντάστηκαν οι δυο ότι είχε συμβεί, λεπταίνει, η φαντασία τους αρχίζει να μπλέκεται με την πραγματικότητα… 

Σκηνοθεσία: Λίζα Αζουέλος
Πρωταγωνιστούν: Σοφί Μαρσώ, Φρανσουά Κλουζέ

Σαββατοκύριακο στο Παρίσι

Με την ελπίδα να αναζωογονήσουν το γάμο τους και με αφορμή την 30ή επέτειο τους, ο Νικ και η Μεγκ Μπάροους ξεκινάνε ένα ταξίδι στο Παρίσι, όπως ακριβώς είχαν κάνει στο μήνα του μέλιτος. Η ταινία αποτελεί την τέταρτη συνεργασία μεταξύ του σκηνοθέτη της ταινίας, Ρότζερ Μίτσελ (Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ), και του σεναριογράφου της ταινίας, Χανίφ Κουρέισι. Οι Μίτσελ και Κουρέισι ξεκίνησαν να αναπτύσσουν την ταινία εφτά χρόνια πριν, με αφορμή το ταξίδι τους στη Μονμάρτρη. 

Σκηνοθεσία: Ρότζερ Μίτσελ
Πρωταγωνιστούν: Λίντσεϊ Ντάνκαν, Τζιμ Μπρόουνμπεντ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ

Fear and Desire

Προβλήθηκε στο πρόσφατο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και τώρα βγαίνει στις αίθουσες. Ο λόγος για την πρώτη ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ που ο σπουδαίος σκηνοθέτης γύρισε το 1953 -πριν από το σαφώς ανώτερο Paths of Glory. Αν και λέγεται ότι ο Κιούμπρικ προσπάθησε να καταστρέψει όλες τις κόπιες, το Fear and Desire περιλαμβάνει τις πρώτες ενδείξεις του σκηνοθετικού μεγαλείου του.

Τρεις στρατιώτες και ο λοχαγός τους έχουν αποκλειστεί πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, με αποτέλεσμα οι σωματικές και ψυχολογικές προκλήσεις για τους ήρωες να γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν στο δρόμο τους βρίσκεται μια νεαρή κοπέλα.

Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Κιούμπρικ
Πρωταγωνιστούν: Φρανκ Σιλβέρα, Κένεθ Χαρπ, Πολ Μαζούρσκι, Στίβεν Κόιτ, Βιρτζίνια Λιθ

Joe – Μια Δυνατή Φιλία

Επιστροφή για τον Νίκολας Κέιτζ στις καλές ταινίες. Στο Joe ερμηνεύει έναν πρώην κατάδικο σε μία πόλη του αμερικανικού Νότου που προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του.

Ένα αγόρι θα τον πλησιάσει και θα του ζητήσει να προσλάβει εκείνον και τον πατέρα του στη δουλειά του. Ο Τζο θα το κάνει, θα διακρίνει τη δύσκολη ζωή που ζει το παιδί και θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει. Ο Νίκολας Κέιτζ δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες του των τελευταίων χρόνων, ενώ και ο Τάι Σέρινταν είναι πολύ καλός. Παρ’ όλο που το Joe δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί αποτελεί ένα αξιοπρεπές δράμα χαρακτήρων.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν
Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Τάι Σέρινταν
 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…