Πέρασε από τις Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο, επίθεση φιλίας από Χατζηδάκη στους πιθανούς "αντάρτες"

Το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε με τις ψήφους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ από τις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου…

Το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε με τις ψήφους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ από τις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Αντιθέτως, το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ (που έχει αποχωρήσει από την συνεδρίαση). Στις 11 το πρωί της Κυριακής ξεκινά η 10ωρη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο μεταξύ, ο Κωστής Χατζηδάκης φαίνεται να αναδιπλώνεται στο «ανατολικό ζήτημα» του γάλακτος μπροστά στο φάσμα της καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου κι από βουλευτές της συμπολίτευσης. Στην ομιλία του δήλωσε χαρακτηριστικώς: «Είμαστε εδώ για το γάλα και τα υπόλοιπα θέματα. Για να ακούσουμε απόψεις και να βρούμε λύσεις στην βάση της κοινής λογικής, της επιστήμης και των δεσμεύσεών μας”

O υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι το υπουργείο δεν σκοπεύει να βλάψει τον κλάδο των γαλακτοπαραγωγών, για αυτό και τις επόμενες ημέρες θα θεσπιστεί το ελληνικό σήμα στις συσκευασίες του συγκεκριμένου προϊόντος, εφόσον βέβαια οι εταιρίες λάβουν την σχετική έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών οργανισμών. Πρόσθεσε όμως ότι «δεν μπορούμε να αδιαφορούμε στο ότι έχουμε ακριβότερο γάλα κατά 34% από τον Μέσο Κοινοτικό όρο… επιχειρούμε να μην έχουμε το 3ο ακριβότερο γάλα μετά την  Κύπρο και την Ιταλία. Είναι αρνητικό ότι δεν μας αρέσει ότι το φρέσκο γάλα το 2013 κόστιζε 1,28 το λίτρο ενώ στη Ισπανία και Πορτογαλία με το σύστημα που υιοθετούμε κόστιζε 0,80 ευρώ/λίτρο; Εισάγουμε γάλα ημέρας χωρίς επεξεργασία θέρμισης. Είναι κακό ότι δίνουμε δυνατότητα στην τοπική βιομηχανία να απευθυνθεί προνομιακά στην τοπική αγορά;».

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…