Newsroom

Newsroom

Πέθανε ο Αριστείδης Αλαφούζος

Έφυγε από τη ζωή σήμερα Τετάρτη ο Αριστείδης Αλαφούζος, πλήρης ημερών, σε ηλικία 93 ετών. Ο Αριστείδης Αλαφούζος γεννήθηκε στην Οία της Σαντορίνης στις 9 Μαρτίου του 1924. Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στον Πειραιά το 1925, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου.

591b818a1dc52481638b46d1

Ο Αριστείδης Αλαφούζος ήταν πολιτικός μηχανικός. Το 1956, ίδρυσε την τεχνική εταιρεία «Αριστείδης Αλαφούζος», η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε «ΑΤΕ ΕΡΓΩΝ Α.Ε.». Η εταιρεία συνέχισε τη λειτουργία της μέχρι τα τέλη του 1960. Από το 1964 ο Αριστείδης Αλαφούζος είχε αρχίσει να ασχολείται με τη ναυτιλία, όταν ο ναυτιλιακός κόσμος περνούσε σοβαρή κρίση. Αγόρασε το πρώτο του μεταχειρισμένο πλοίο το 1965 και μέχρι το 1967 είχε συνολικά 5 μεταχειρισμένα φορτηγά.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 κατείχε 42 νεόκτιστα φορτηγά, κατασκευασμένα κυρίως στην Ιαπωνία. Ιδρυσε την Glafki (Hellas) Maritime Company και την Kyklades Maritime Corporation. Το 1985 ο Αριστείδης Αλαφούζος μπήκε και στην αγορά των πετρελαιοφόρων. Το 1988, ο Αριστείδης Αλαφούζος αγόρασε την εφημερίδα «Καθημερινή». 

Ο Αριστείδης Αλαφούζος με τη σύζυγό του Ελένη απέκτησαν δυο γιους, τον Ιωάννη και το Θεμιστοκλή -οι οποίοι ασχολούνται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τη Ναυτιλία- και επτά εγγόνια.

Ιστορική έχει μείνει η άγρια αντιπαράθεση που ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 1991 μεταξύ του Αριστείδη Αλαφούζου και του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία εκδηλώθηκε με συνεχή δημοσιεύματα της “Καθημερινής” και εκατέρωθεν αλληλοκατηγορίες. Μάλιστα, σε συνέντευξή του στα “Νέα” τον Οκτώβριο του 1993 ο Αριστείδης Αλαφούζος κατήγγειλε τον πρώην πρωθυπουργό ότι του ζητούσε συνεχώς χρήματα, και όταν αυτός σταμάτησε να τα δίνει, τότε επήλθε η ρήξη στις σχέσεις τους.

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…