Πέντε λόγοι για να τρώμε υγιεινά κι όχι, ένας από αυτούς δεν είναι το αδυνάτισμα!

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν την ανάγκη για πιο υγιεινές τροφές μόνο όταν επιθυμούν να χάσουν τα περιττά κιλά, ωστόσο, υπάρχουν…

trofes 1

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν την ανάγκη για πιο υγιεινές τροφές μόνο όταν επιθυμούν να χάσουν τα περιττά κιλά, ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί λόγο τους οποίους θα έπρεπε να έχουμε στο μυαλό μας για να αλλάξουμε τη διατροφή μας.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Health Psychology συμπεραίνει ότι οι ενήλικες που τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά νιώθουν πιο χαρούμενοι, δημιουργικοί και έχουν πιο θετική αντίληψη.

Οι πέντε βασικοί λόγοι είναι:

Καλύτερη διάθεση: Στην έρευνα περίπου 300 ενήλικες έδειξαν σημάδια καλύτερης διάθεσης έπειτα από αλλαγή στην διατροφή τους. Μια άλλη έρευνα που παρακολούθησε τις διατροφικές συνήθειες 80.000 ενηλίκων επιβεβαιώνει ότι τρώγοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά οι άνθρωποι αυτοί άρχισαν να αισθάνονται περισσότερο χαρούμενοι.

    Πιο ήρεμος και καλύτερος ύπνος: Οι βελτιώσεις στον ύπνο συνδέονται σε αρκετές μελέτες με την αλλαγή διατροφής. Σύμφωνα με ένα παράδειγμα από την Ταϊβάν άνδρες και γυναίκες που είχαν προβλήματα ύπνο, τρώγοντας δύο ακτινίδια μια ώρα πριν πάνε στο κρεβάτι αποκοιμήθηκαν πολύ πιο γρήγορα απ ‘ότι στο παρελθόν.

    Καλύτερη γυμναστική: Η πιο υγιεινή διατροφή ενδυναμώνει τους μύες, επιταχύνει την ανάρρωση και βελτιώνει την αντοχή.

    Λαμπερό δέρμα: Η σωστή-υγιεινή διατροφή έχει ευεργετικές συνέπειες και στο δέρμα, καθώς, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά παρουσιάζονται πιο λαμπεροί και όμορφοι. Κοινώς: Είστε ότι τρώτε .

    Βελτιωμένη εγκεφαλική λειτουργία: Ενα κλασσικό παράδειγμα είναι η μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, αλλά και ψάρια, όσπρια και παρθένο ελαιόλαδο. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι εκείνοι που ακολουθούν μεσογειακή διατροφή έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα στην εγκεφαλική λειτουργία και συγγενικές ασθένειες.

Πηγή: iefimerida.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…