Newsroom

Newsroom

Πειρατές έκαναν πλιάτσικο σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων

Στόχος πειρατών έγινε το δεξαμενόπλοιο MT Kerala, το οποίο μάλιστα είναι ελληνικών συμφερόντων. Το πλοίο έπλεε ανοικτά της Ανγκόλας, όταν…

peirateia

Στόχος πειρατών έγινε το δεξαμενόπλοιο MT Kerala, το οποίο μάλιστα είναι ελληνικών συμφερόντων. Το πλοίο έπλεε ανοικτά της Ανγκόλας, όταν εξαφανίστηκε στις 18 Ιανουαρίου. Ξαφνικά, πειρατές εισέβαλλαν σε αυτό, έκλεψαν ένα μεγάλο μέρος του φορτίου του και το εγκατέλειψαν.

Η Dynacom Tankers Management Ltd., ιδιοκτήτρια του MT Kerala υπό σημαία Λιβερίας με χωρητικότητα 75.000 τόνων, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να έλθει σε επαφή με το πλήρωμα του σκάφους, το οποίο ανέφερε πως οι πειρατές το εγκατέλειψαν.

«Πειρατές κατέλαβαν το σκάφος στα ανοικτά της Ανγκόλας και έκλεψαν μια μεγάλη ποσότητα του φορτίου μεταφέροντάς το από πλοίο σε πλοίο. Οι πειρατές έχουν πλέον αποβιβαστεί από το MT Kerala» ανέφερε η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της.

Οι επιθέσεις πειρατών έχουν αυξηθεί κατά 30% μέσα στο 2013 ανοικτά της Δυτικής Αφρικής. Κάτι που έχει προκαλέσει τον τρόμο σε αρκετές πλοιοκτήτριες εταιρίες.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…