Παυλόπουλος: Πολιτεία και κοινωνία οφείλουν να στηρίζουν τα ατόμα με αναπηρία

Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος.

5a23aa0e1dc52480338b4585

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που είναι σήμερα, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Μεταξύ άλλων, ο ΠτΔ υπογραμμίζει το χρέος της Πολιτείας και της Κοινωνίας “να διασφαλίζουν στα Άτομα με Αναπηρία τα μέσα εκείνα, που τους επιτρέπουν να συνεισφέρουν αυτό το οποίο πραγματικώς δύνανται στην όλη προσπάθεια εξυπηρέτησης τόσο του γενικού κοινωνικού όσο και του δημόσιου συμφέροντος”.

Διαβάστε το μήνυμα του ΠτΔ:

«Οι διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 6 του Συντάγματος καθορίζουν επακριβώς τις υποχρεώσεις της Πολιτείας αλλά και του Κοινωνικού Συνόλου απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία: «Τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και την συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας».

Από το γράμμα και το πνεύμα των ως άνω διατάξεων προκύπτει ότι η στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία είναι κριτήριο αφενός της στάθμης του Ανθρωπισμού που πρέπει να διέπει την κρατική και κοινωνική οργάνωση. Και, αφετέρου, της εφαρμογής της Αριστείας στην πράξη. Και τούτο διότι Πολιτεία και Κοινωνία οφείλουν, ιδίως στο πλαίσιο της αναλογικής ισότητας, να διασφαλίζουν στα Άτομα με Αναπηρία τα μέσα εκείνα, που τους επιτρέπουν να συνεισφέρουν αυτό το οποίο πραγματικώς δύνανται στην όλη προσπάθεια εξυπηρέτησης τόσο του γενικού κοινωνικού όσο και του δημόσιου συμφέροντος.»

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…