Newsroom

Newsroom

Πατσάς καθ εκάστην. Δημόσιογραφοκομένος…

Μην αναζητάτε βαριά συμπεράσματα για την διακαναλική Παπανδρέου. Το κοινό συμπέρασμα είναι ένα. Ευτυχώς που δεν έπαιζε εκείνη την ώρα…

Dia big3Μην αναζητάτε βαριά συμπεράσματα για την διακαναλική Παπανδρέου. Το κοινό συμπέρασμα είναι ένα. Ευτυχώς που δεν έπαιζε εκείνη την ώρα «Το Νησί». Η αναπαραγωγή των χανσενικών προτύπων μιας δημοσιογραφικής ανάκρισης πρωθυπουργού, θα είχε εξοριστεί στην Σπιναλόγκα της τηλεθέασης. Το θέμα βέβαια δεν είναι η τηλεθέαση.

Στην ερώτηση πώς μου φάνηκε η διακαναλική, μου έρχεται στο μυαλό το περιστατικό που έζησα παρακολουθώντας την. Ήμουν σε μια λαική ταβέρνα στη Δροσιά, ανάμεσα σε ανθρώπους που έπιναν, έτρωγαν και παρακολουθούσαν τηλεόραση. Οι προτεραιότητες μάλλον ήταν κυριολεκτικά με αυτή τη σειρά. Μετά την εντυπωσιακή τηλεοπτική είσοδο του Πεταλωτή στα πλάνα, στην ταβέρνα εισέβαλε από την κουζίνα, η Έφη. Έριξε μια ματιά στην τηλεόραση ενώ μιλούσε ο πρωθυπουργός και μονολόγησε «σήμερα είναι πολύ καλός. Στέκεται καλά και το χρώμα του είναι κι αυτό καλό. Δένει ρε παιδί μου όμορφα. Νομίζω πως το μυστικό είναι ένα» .Η ταβέρνα άφησε την τηλεόραση και στράφηκε στην Έφη. Αυτή αδιαφόρησε για τα βλέματα και συνέχισε. «Ψιλοκομμένος». Κάγκελο η ταβέρνα που δεν κάπνιζε κιόλας. «Ποιός ρε Έφη ο Γιώργος;» «ποιός Γιώργος ρε παιδιά, ο πατσάς που κάνω μέσα. Το μυστικό είναι να τον ψιλοκόβεις».

Όσο λοιπόν ακούω πως η διακαναλική ήταν σούπα, διαφωνώ.Πατσάς, πατσάς ψιλοκομμένος. Με τα συστατικά δυσδιάκριτα, ψιλοκομμένα απλώς,για να ικανοποιήσουν το μυστικό μιας παλιάς συνταγής. Ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να ισορροπήσει αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας τη φυσική του ευγένια ως αντίβαρο στο πολιτικό παράδοξο της προεκλογικής του εκστρατείας. Ενώ δηλαδή η κυβέρνησή του έχει θεσμοθετήσει την μεγαλύτερη αλλαγή που έγινε ποτέ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Καλλικράτη , η μάχη για την τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνεται χωρίς καμιά αναφορά σε αυτή. Η λογική αυτή στην προέκτασή της λέει πως ένας πετυχημένος Δήμαρχος, τίμιος, που συμπορεύεται με την λογική Παπανδρέου για ένα άλλο κράτος και Δημόσιο τομέα, πλην όμως άλλου κόμματος, μπορεί να απειλήσει το μέλλον της χώρας. Ο κύριος Παπανδρέουν προφανώς δεν το πιστεύει, αλλά η πολιτική πολλές φορές απαιτεί να βάζεις ακατάλληλα διλήματα προκειμένου να έχεις τα κατάλληλα αποτελέσματα.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου. Είναι στην πλευρά των δημοσιογράφων. Όλοι τους φαντάζομαι γνωρίζουν τον Γιάννη Δημαρά. Κι αν δεν τον γνωρίζουν, ξέρουν σίγουρα πως είναι υποψήφιος και πως επίσης, η συνέντευξη Παπανδρέου, δόθηκε για να πολιτικοποιηθεί διλημματικά η μάχη των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Εν ολίγοις δεν θα υπήρχε διακαναλική αν δεν υπήρχε ο Δημαράς και η ισχυρή πιθανότητα να εκλεγεί. Αν δεν τα γνώριζαν αυτά οι συνάδελφοι δεν έπρεπε να είναι εκεί. Αν τα γνώριζαν έπρεπε να να ρωτήσουν.

Δεν άκουσα πουθενά το όνομα Δημαράς. Γιατί; Στις αντιτηλεοπτικές και πολλές φορές φιλάρεσκες ερωτήσεις των 40 δευτερολέπτων, με τα βαθιά νοήματα,δεν υπήρξε ο χρόνος για μια ερώτηση 3 δευτερολέπτων; Μια ερώτηση του «βλάκα».

Αναμφίβολα η διακαναλική ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα. Δεν ήταν όμως και δημοσιογραφική. Ας με συγχωρήσουν οι συνάδελφοι. Αντιλαμβάνομαι το άγχος να βγάλουν την είδηση των πιθανών εκλογών, την πίεση ίσως για την εικόνα τους, αλλά στο τραπέζι αυτό δεν κάθησαν ως ομοτράπεζοι του πρωθυπουργού, για έναν πατσά δημοσιογραφοκομμένο, αλλά γιατί πρακτικοί λόγοι απαιτούσαν ένα τραπέζι για να ακουμπήσουν τα χαρτιά με τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις. Αν πρέπει να ξεχωρίσω μια δημοσιογραφική παρουσία, αυτή δυστυχώς είναι του Πεταλωτή…

Δημοσιεύτηκε στη REAL NEWS

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Δημοσκοπήσεις

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Για ποια κόμματα οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες και ποιοι φαίνεται να κερδίζουν

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…