Πατριώτες "à la carte"

Της Λουκίας Χουλιάρα

papoulias 1

Της Λουκίας Χουλιάρα

Ξεκίνησαν ήδη, οι επικοινωνιακές φανφαρολογίες και οι πομπώδεις «πατριωτικοί» λόγοι, με αφορμή την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου.

Πρώτος έσυρε το χορό ο κύριος Παπούλιας: «Τιμάμε σήμερα τους αγωνιστές του 1821 γιατί τους χρωστάμε την ελευθερία της πατρίδας μας και γιατί μας άφησαν το παράδειγμα του ηρωισμού τους που θαυμάστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο». Συγκινητικό- αν μη τι άλλο- το «πατριωτικό» μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ας μην μας πτοήσει το γεγονός ότι ο κύριος Παπούλιας έχει συναινέσει σε όλο το αντιδημοκρατικό κυβερνητικό κρεσέντο, φροντίζοντας να υπογράφει Προεδρικά διατάγματα από κάθε γωνιά της γης. Από τη Λευκάδα κατά την περίοδο των διακοπών του, από τα Ιωάννινα τη γενέτειρά του, από τη Γερμανία και το Βερολίνο το «λίκνο» των Μνημονιακών αποφάσεων που ορίζουν την κακή μοίρα του ελληνικού λαού. Ας μη θορυβηθούμε από το γεγονός ότι όλες οι-βαπτιζόμενες ως νόμιμες αλλά καταφανώς αντιλαϊκές- πολιτικές πράξεις, απαιτούν και την υπογραφή του. Ας θαυμάσουμε μόνο την ικανότητά του να «ξυπνά» από το πολιτικό του λήθαργο- τις λίγες εκείνες φορές το χρόνο που γιορτάζουμε τις εθνικές επετείους- και να «ανατάσσει» το ηθικό του «πειραματόζωου» της Ευρώπης- Έλληνα!

Η παράσταση της κυβερνητικής υποκρισίας, έχει ξεκινήσει μια βδομάδα τώρα, με τα πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, να βολτάρουν στον Αττικό ουρανό (δίχως να φείδονται χρημάτων για δαπάνες σε καύσιμα), κάνοντας πρόβες για την επικείμενη παρέλαση! Είναι σαφές ότι στόχος της κυβέρνησης είναι- στη συνείδηση του μέσου πολίτη- ο πατριωτισμός, να αποτιμηθεί σε μονάδες επικοινωνιακών τρικ και όχι ουσίας. Διότι θα ανέμενε κανείς ο πατριωτισμός να επιδεικνύεται στην αρένα των διαπραγματεύσεων και- εντός Βουλής- με την καταψήφιση νόμων που εξαθλιώνουν τον πολίτη και όχι σε λαϊκίστικες δηλώσεις και φιέστες. Σε τελική ανάλυση, δε νοείται ως πατριώτης κάποιος που απλά αυτοαναγορεύεται ως τέτοιος, ενώ ταυτόχρονα παραδίδει αναίσχυντα την εθνική κυριαρχία της χώρας στα ξένα συμφέροντα και στους δανειστές!

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.