Newsroom

Newsroom

Παράτυπος ο Πολάκης επειδή ζήτησε αξιοκρατία – Όλη η αλήθεια για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Πολεμικό είναι το κλίμα μεταξύ υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ αφού το πρώτο ζητάει την παραίτηση όλου του Δ.Σ του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά την ένταση που προέκυψε με τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

5721fe1d1dc524e30a8b4d8a

Με ανάρτησή του στο Facebook χθες ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης ζητάει τις παραιτήσεις των Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ με σκοπό να οριστούν νέα μέλη στον οργανισμό ώστε να ξεκινήσει η κάθαρση του.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες του koutipandoras.gr το υπουργείο περιμένει έως την Τρίτη τις παραιτήσεις των μελών και σε περίπτωση που δεν κατατεθούν θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες αντικατάστασης τους.

Η αλήθεια πίσω από την κόντρα για τις προσλήψεις

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ξέσπασε η κόντρα μεταξύ του υπουργείου υγείας και του αμαρτωλού οργανισμού ήταν οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης όπως κατηγορήθηκε τόσο από την διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και από την μεγαλύτερη μερίδα του Τύπου παρενέβει στη λίστα των υποψηφίων καθώς εντόπισε παρατυπίες.

Στην πραγματικότητα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του koutipandoras.gr οι εντολές του υπουργείου το οποίο είναι η εποπτεύουσα αρχή του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν να ακολουθηθούν πιστά τα κριτήρια ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις κάτι που η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ αρνήθηκε να ακολουθήσει.

Πώς γίνονται οι προσλήψεις στο «αυτοδιοίκητο» ΚΕΕΛΠΝΟ

Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC τον Σεπτέμβριο του 2012 ,με τον νόμο 3812 του 2009 δίνεται το πράσινο φως ώστε οι προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ να γίνονται εκτός ΑΣΕΠ. Με αυτό το τρόπο ο οργανισμός γίνεται και επίσημα πια ο παράδεισο τον μη αξιοκρατικών προσλήψεων. Ο ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου αλλά και ότι προκάλεσε αυτός δεν έγινε ποτέ πρώτο θέμα στο ΜΜΕ ενώ δεν έγινε προσπάθεια να αλλάξει από κανένα υπουργό στο παρελθόν.

Το ίδιο ισχύει και με νόμους που αφορούσαν το ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι που είχαν ψηφιστεί νωρίτερα από τον αυτόν.

Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1993 δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία το ΚΕΕΛ τότε, εξαιρείται από τις διατάξεις που αφορούν τον δημόσιο τομέα.

Δύο χρόνια αργότερα του Ιουνίου του 1995 το ΚΕΕΛΠΝΟ εξαιρείται από τη διαδικασία προμηθειών του δημοσίου την οποία επιβάλλεται να ακολουθούν όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες.

Το 2006 το ΚΕΕΛΠΝΟ γίνεται παράδεισος όλων εκείνων που θέλουν να βολευτούν στο δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα σε υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι «ιατρικό και λοιπό προσωπικό ΚΕΕΛΠΝΟ μπορεί να διατίθεται σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα κατόπιν υπογραφής προγραμματικής σύμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ και του αντίστοιχου φορέας στην οποία να ρυθμίζονται οι όροι της συνεργασίας , ο σκοπός της και ο αριθμός των εργαζομένων που διατίθενται».

Ο «αιώνιος» διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ και η άρνηση συνεργασίας του οργανισμού με το ΣΕΥΥΠ

Στην ανακοίνωση που ανάρτησε στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης για την παραίτηση των μελών του Δ.Σ του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρεται και σε δύο ακόμα λόγους.

Ο πρώτος αφορά στην άρνηση του Οργανισμού να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος σχετικά με τον Γενικό Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί και μάλιστα σε υψηλή διοικητική θέση παρά το γεγονός ότι μετά από πόρισμα της ΣΕΥΥΠ ασκήθηκε εναντίον του και ποινική δίωξη.

Ο δεύτερος λόγος αφορά την άρνηση συνεργασίας των υπηρεσιών του ΚΕΕΛΠΝΟ για την διενέργεια ελέγχουν από την πλευρά του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Αναλυτικά όπως αναφέρει το υπουργείο επανειλημμένα το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει αρνηθεί να δώσει αποδεικτικά για τον έλεγχο της ταμειακή διαχείρισης του φορέα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις θέσεις της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και οι τρεις λόγοι που ζητάει το Υπουργείο της παραίτηση τους είναι αβάσιμοι.

Ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης για το θέμα 

O υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Κέλλας, ανέφερε σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει: «Ο κ. Πολάκης ξεκίνησε παίρνοντας σπίτι του, χωρίς να έχει οιαδήποτε αρμοδιότητα, τους προσωπικούς φακέλους των υποψηφίων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις θέσεις γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Παραβίασε έτσι, εκτός όλων των άλλων, κάθε έννοια της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Συνέχισε φτιάχνοντας αυθαίρετα δική του λίστα προσλήψεων την οποία επιχείρησε να επιβάλει στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, θάβοντας την αξιοκρατία “τρία μέτρα κάτω από τη γη”. Τώρα, ο κ. Πολάκης ζητά την παραίτηση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή δεν δέχτηκε να συμπράξει στις μεθοδεύσεις του. Η θρασύτητα και η “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” νοοτροπία του κ. Πολάκη, χτυπάει κυριολεκτικά κόκκινο. Ο κ. Πολάκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Υπάρχει, Υπουργός; Τι κάνει, επιτέλους, ο κ. Ξανθός;».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ανέφερε: «Συνεχίζεται το τραγικό σήριαλ με τον διορισμό ιατρών και νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Κάθε χρόνο με τις θέσεις αυτές άνοιγαν περισσότερα κρεβάτια για τους σοβαρά ασθενούντες συμπολίτες μας. Μετά την τελευταία ‘’ηρωική είσοδο’’ στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ του ‘’πολλά βαρύ’’ κ. Πολάκη, σήμερα ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ζητούν την παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ! Θέλουν να καταργήσουν κάθε έννοια ευνομίας και κάθε θεσμική διαδικασία για να εγκαθιδρύσουν ένα βαθύ κομματικό κράτος όπου όλοι θα υπακούουν τυφλά στις εντολές τους. Ήδη πριν από την τελευταία εξέλιξη τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχαμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Θέλω να ελπίζω ότι υπάρχει Εισαγγελέας στη χώρα αυτή. Αντί να μεριμνήσουν έγκαιρα, ώστε να λειτουργήσουν πλήρως οι ΜΕΘ, όπως κάθε χρόνο και παρά την κρίση, κόπτονται μόνο για τους κομματικούς τους φίλους!!! Οι ασθενείς και οι οικογένειες τους είναι τα θύματα! Τα θύματα μιας κυβέρνησης – τσίρκο όπου ο καθένας παρεμβαίνει και εκτελεί το δικό του νούμερο, με τον Πρωθυπουργό σε ρόλο σιωπηλού θεατή. Να παραιτηθούν σήμερα κιόλας, μήπως και αποφύγουμε τον γκρεμό όπου μας οδηγούν!».

Το Ποτάμι από τη δική πλευρά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ενώ το σύστημα υγείας κυριολεκτικά καταρρέει, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας συνεχίζει απτόητος να αποσυντονίζει τα πάντα. Διορίζει όποιον θέλει, απολύει όποιον θέλει, καταπατά κάθε έννοια νομιμότητας και αφήνει παντού ερείπια. Σήμερα είναι η σειρά του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που αρνήθηκε να νομιμοποιήσει τα μαγειρέματα του κ Πολάκη στους διορισμούς προσωπικού στις ΜΕΘ. Το έργο ήταν κακό από την αρχή, αλλά εξελίσσεται ακόμα χειρότερα. Σαν ελληνική ταινία γουέστερν του 60. Η γραφικότητα μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Κάποιος να τον σταματήσει. Όσο είναι καιρός».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…