Newsroom

Newsroom

Παραπομπή Παπαντωνίου αποφάσισε η Βουλή

Υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία και σύσσωμη την αντιπολίτευση με 252 θετικές ψήφους. Καταγράφηκαν 3 αρνητικές ψήφοι, 8 άκυρα, 4 «παρών» και 1 λευκό.

58daca5e1dc524e94a8b4627

H Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Στην ψηφοφορία, 251 από τους 268 βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν, τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής του Γιάννου Παπαντωνίου σε προανακριτική.

Τρεις βουλευτές ψήφισαν αρνητικά στη σύσταση προανακριτικής, τέσσερις ψήφισαν «παρών», ενώ βρέθηκαν στην κάλπη ένα λευκό ψηφοδέλτιο και οκτώ άκυρα.

Ο προεδρεύων, Τάσος Κουράκης, ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η επιτροπή θα συγκροτείται από 21 μέλη και θα παραδώσει το πόρισμά της σε τρεις μήνες από την έναρξη των εργασιών της.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να υποδείξουν τους βουλευτές που θα συμμετάσχουν σε αυτή έως την προσεχή Τρίτη 4 Απριλίου.

Η μαραθώνια συνεδρίαση, νωρίτερα, διεξήχθη εν μέσω κλίματος πόλωσης με εκατέρωθεν βολές μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αλλά και γενικευμένης σκανδαλολογίας με τον πρωθυπουργό να προειδοποιεί για νέες αποκαλύψεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαντούν για «διαφάνεια α λα καρτ», προκαλώντας τον να κάνει αποδεκτές τις δικές τους προτάσεις είτε για τα capital controls και τον Γιάνη Βαρουφάκη είτε για τη διερεύνηση των ευθυνών όλων των κυβερνήσεων από την είσοδο της χώρας στο ευρώ μέχρι και σήμερα.