Παραμένει το χάσμα Γερμανίας – Τουρκίας, παρά τη συνάντηση των ΥΠΕΞ

Την ανάγκη επιστροφής στην κανονικότητα επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά την ένταση που έχει προκληθεί την τελευταία εβδομάδα ανάμεσα στις δύο χώρες.

58bfd3b81dc5242d278b477a

Ο Γερμανός υπουργός επισήμανε πως επιθυμούν οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών να αποκατασταθούν και τόνισε ότι καμία από τις δύο χώρες δεν επιθυμεί να υπάρξει μόνιμη βλάβη στις διμερείς τους σχέσεις.

«Οποιεσδήποτε διαφορές και διαφωνίες και να έχουμε, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από τη συζήτηση, διότι μόνο τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε, βήμα- βήμα, σε μια κανονική σχέση φιλίας μεταξύ των Γερμανών και των Τούρκων», τόνισε ο Γκάμπριελ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν όρια «τα οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνιούνται και σε αυτά περιλαμβάνονται οι συγκρίσεις με τη ναζιστική Γερμανία».

«Οι καλές σχέσεις είναι σημαντικές διότι τα πράγματα είναι τόσο τεταμένα τώρα (…) η επιστροφή στην κανονικότητα είναι αυτό που επιθυμεί ο Τούρκος ομόλογός μου και εγώ», επισήμανε ο κ. Γκάμπριελ.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…