Newsroom

Newsroom

Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς – Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών στον Αλέξη Τσίπρα, η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό. Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, διαφυλάσσοντας με αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και την συμφωνία των Πρεσπών.

Τσιπρας κοτζιας

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών στον Αλέξη Τσίπρα. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Νίκος Κοτζιάς υπέβαλε την παραίτησή του καθώς εκτίμησε ότι δεν καλύφθηκε στην αντιπαράθεσή του με τον Πάνο Καμμένο.

Η παραίτηση υποβλήθηκε αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κατά την οποία ο υπουργός Εξωτερικών ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.»

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΥΠΕΞ σήμερα, μέσω email σε δημοσιογράφους ότι είναι το μοναδικό υπουργείο που “περνάει” τα “μυστικά κονδύλιά” του από τη Βουλή με νόμο του 2017 στέλνοντας μάλιστα και τη σχετική τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του ΥΠ.ΕΞ.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον «Alpha», έστειλε διπλό μήνυμα προς τον ΥΠΕΞ και τον ΥΠΕΘΑ σημειώνοντας με νόημα πως «Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…